Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Setanta 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nádherný vizuál je prvním a posledním kladem tohoto filmu - i když možná je to i tím, že jsem to musel sledovat s dabingem a ten mě ubíjel. Nudná kamera, příšerná režie, scény poslepované vteřiňákem, bídná gradace, neskutečná teatrálnost (a to já mám teatrálnost rád!!) a odporně deklamující Depardieu. Boreček je skrytej komunista a na co nakonec zmůže po svým velkým proslovu? Ach, jak jsem se na ten film těšil, tak o to víc mě nakrk. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně temné zpracování jednoho z méně známých příběhů Victora Huga, které bohužel doplácí na slabší scénář, což se začne projevovat v druhé půli, ve které by se měl příběh postupně rozlousknout, ale v tomto případě tvůrci celou podstatu tohoto díla odbudou v pár na sebe nepříliš navazujících scénách. Každopádně po vizuální stránce to je působivé a potěší přítomnost Gérarda Depardieu, který si roli užívá a doslova táhne počáteční část filmu. Moje hodnocení 60%. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Muž, který se musí smát připomíná tím stálým úsměvem Pratchettova Smrtě. Ursus by byl člověku sympatičtější, kdyby ho neznal jako mladého charismatického Cyrana, při pohledu na jeho tukem obalenou tvář, o zbytku nemluvě, si člověk vzpomene na ledajaké jiné zvíře, prasetem a hrochem počínaje a vorvaněm konče, ale medvěda při těch asociacích úplně mine. Stejně tak Homo není vlk. Gwynplaine a Dea jsou dvojicí, které člověk její lásku věří a jako děti byli neobyčejně roztomilí, za což je ta pátá hvězda. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Natáčelo se v ČR i na Barrandově, kde pracuji, a proto je i mé hvězdičkové hodnocení možná trochu ovlivněno sentimentálním vztahem k projektu... Způsob vedení herců, přílišná deklamativnost a úporná snaha hlavně se moc neodklonit od předlohy, tomu hodně ubírají. Co se naopak daří skvěle, to jsou kostýmy, dekorace a vůbec technická stránka věci - tady jsou skvěle vidět "české ručičky" a tomu jsem rád. A jsem tudíž vlastně zpět u toho sentimentu... ()

burton 

všechny recenze uživatele

Vida vida. Když jsem četla knihu, představovala jsem si toho neustále smějícího-se muže daleko děsivěji. Zde tento je přímo k zulíbání a docela se mi zdá, že oproti knižní předloze má super život. Ovšem i tak se mi film docela líbil. Svým zpracováním, jakoby byl natočen tak 1954? Jo, tenkrát bych v kině asi měla oči na vrch hlavy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)
  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)

Reklama

Reklama