Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 9

Recenze (108)

teba 

všechny recenze uživatele

Příběh baleríny byl sám o sobě celkem roztomilý, místy i dojemný... Ovšem strhává ho dolů linie s Viktorem, nucené akční scény i závěrečná "vyvražďovačka" - tyhle části strašně tlačily na pilu a vedle baletu působily dost nepatřičně. Ale názor je to samozřejmě můj, všechny okolo sedící děti by se mnou dle reakcí evidentně nesouhlasily ;o) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásné, milé a půvabné, byť pohádkově naivní. Sen každé malé holčičky v touze po špičkových piškotkách, se rozplyne jak pára nad hrncem okolo 12 roku života, když v nich započne trénovat.  Neb v tomto případě více než kdy jindy platí, že krása (pohybu) bolí.  Pěkně postavený příběh, který místy dosti rušivě kazila naprosto nevhodná hudba. Proč nenechali tvůrci zaznít nádherné melodie např. z Louskáčka je mi záhadou. Za mne 85%. ()

Reklama

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie od Frantíkov. Keď si to pustíte s vašou dcérkou, určite neprehlúpnete. Bude sa to páčiť vám, bude sa to veľmi páčiť malej copani. Paríž, Eiffel, balet..to najlepšie čo frantíci majú poskladajú do slušného príbehu s peknými postavami. Vadil mi len nezmiselný koniec s kladivom a pobehovaním po veži. Inak spokojnosť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák s roztomilými postavičkami Feliciou a Viktorom, ktorí sa rozhodli ísť si za svojím snom. A na druhú stranu je tu i hrozne nesympatická záporná postava, ktorá samotný dej po pocitovej stránke výrazne obohatila. Skrátka relaxačné, príjemné, pohodové, miestami humorné, miestami napínavé a pre deti i poučné. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Téma plnenia detských snov a prostredie historického Paríža, kde sa táto rozprávočka odohrávala, sa mi celkom pozdávali. Len škoda, že je to robené čisto pre detské publikum, a tak to celé pôsobí až príliš naivne a miestami veľmi absurdné, resp. hlúpe. Napriek peknému vizuálu, ktorý sa môže rovnať americkým animákom, a spomínaných predností však tomu chýbala ešte jedna dôležitá vec - a síce dôvtip, ktorý je pre mňa osobne pri animovanej tvorbe dosť dôležitý. Takže tak. 3* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)

Reklama

Reklama