Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (108)

teba 

všechny recenze uživatele

Příběh baleríny byl sám o sobě celkem roztomilý, místy i dojemný... Ovšem strhává ho dolů linie s Viktorem, nucené akční scény i závěrečná "vyvražďovačka" - tyhle části strašně tlačily na pilu a vedle baletu působily dost nepatřičně. Ale názor je to samozřejmě můj, všechny okolo sedící děti by se mnou dle reakcí evidentně nesouhlasily ;o) ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Nepozeratelne, sorry. Komplet prenesene modely/mimika/uskrny/povahy... z inych 100 rovnakych rozpravok. Nic osobne, nic svojske, proste copy/paste. Keby to bola prva rozpravka z tejto kategorie, tak je to fajn - a pacit sa bude hocikomu, kto v tom nespozna tu formalnu a obsahovu schemu z inych. Ale takto, po zhliadnuti inych, je to zial zbuchane narychlo, este aj povahy figurok. Nemozem inak ako ODPAD, pretoze som to musel po 15 minutach stopnut a zmazat. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmy by se mělo v posledních letech opravdu šetřit, obzvlášť s rodinnými snímky, kde očekáváte stejné rozuzlení jako u všech obdobných kousků, cílených hlavně na dětské diváky. Francouzskokanadská Balerína není žádnou výjimkou, ačkoli nabízí hezky pestrý příběh a balet jako poměrně neotřelé téma. Takže na první dobrou uspokojující odlehčená podívaná. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je vystaven velmi naivně, až hloupě. Což je na jednu stranu škoda, na druhou je to návrat k jednoduchým animákům, které jsou dělané především pro děti. V takovém kontextu je to pak neškodná záležitost a dokonce se najde i jedno velké plus v podobě opravdu pěkně zvládnuté choreografie. A protože věřím, že to byl záměr tvůrců...nekonkurovat chytrým a vtipným Pixarákům, ale udělat právě blboučký animák pro desetiletý holky, nemám důvod dávat míň než 65% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku předvídatelné a tím pádem nepříliš originální, nicméně - jde o pohádku, takže to není nic proti ničemu. Jenomže animace je o řád lepší nežli zápletka, a to už úplně v pohodě není. Nechápu, proč musí být (jako už tolikrát předtím) děj TAK přeexponovaný - a finále TAK vyhrocené. Co je to za kontraproduktivní módu s ostrými lokty, která se prodrala i do dětských animáků ? Bože, matka té druhé - jakési úhlavní konkurentky na baletním kolbišti - byla přece obyčejná žena !!! Sice zazobaná a dost nesnesitelná, ale pořád obyčejná žena, která si zakládá na elegantním zevnějšku, nikoli čarodějnice nebo jakási superwoman. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Těžko si lze představit, že by OSOBNĚ zuřivě pronásledovala Félicii až kamsi do nebezpečných, téměř nadoblačných výšin. Po takovém extempore "Balerína" stěží dosáhne na 3* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)
  • Názov filmu sa objaví až na konci. (Astonko)

Reklama

Reklama