Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Absurdita roku je pro tento výplod retardovaného scenáristy ještě dost eufemistické označení. Nejhlasitěji jsem se smál, když jsem se z titulků dozvěděl, že Afghánistán se opravdu točil v Afghánistánu, protože tahle zhovadilost vznikla pod záštitou Ministerstva obrany ČR za bačování "tlustého chlapce" Saši Vondry. Vzápětí mi došlo, že je to celé spíš k pláči. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ty střihy byly šílený, absolutně nešlo rozpoznat, co se kde děje. Nějakým způsobem z toho dokázali vybruslit takovým stylem, aby to smysl dalo. Scénáristicky to nemělo špatnou myšlenku, ale něco takovýho na český poměry, jako nic moc. Na druhou stranu ta akční stránka se vyzdvihnout musí. Jinak ty role Mádla s Hádkem, ty tam byly zbytečně navíc, Mádl obzvlášť, ten musí mít úplně jiný využití. Snaha vydat se jiným směrem fajn, ale stejně by jsme se měli držet něčeho modernějšího, přitažlivějšího a prostě toho klasickýho českýho humoru. ()

Reklama

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle myslí někdo vážně? Pokud humor, tak nechtěný, pokud snaha o americké filmy typu Bratři, Crash apod., tak neuvěřitelně špatný. A ten závěr, kdy se všechny ty sexuální orgie, obrovské náhody a králík, potkají, to je moc i na mě. Po dlouhých letech odpad, který si to zaslouží. PS: Mádl je český Rainman, snad jediné pozitivum filmu, kromě odhalených těl a náruživé dvojice Voříšková/Vilhelmová. PPS: nejzábavnější česká filmová "trojka" ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První půlhodina naprostá mizérie, kdy mi fakt nechybělo mnoho zasypat hodnocení odpadem. Pak to ale začalo být tak blbě blbé, že mě to vlastně najednou připadalo docela zábavné sledovat. Herci slušní, jen tomu Vetchýmu neumim nějak uvěřit svaly a kuráž drsňáka, vždyť on je to od pohledu takovej miloučkej cipísek, co by mouše křídlo neulomil. Zato Langmajer s Tatiánkou perlily a možná i díky nim jsem tu úvodní půlhodinovku překonala. A že Mádl konečně hraje sám sebe, to bylo potěšující, ačkoli mě sral úplně stejně jako ve všech předchozích filmech. Americké finále uhodilo hřebíček a já už se fakt tlemila do polštáře, říkajíce si: "Verunko, to musíš vidět znovu." Kvalitní kosočtvercina. 50% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ve strižně si Roman Kašparovský počínal jako dvouletý klučina, který dostal pod stromecek sve prvni puzzle. Nebyl schopny je sestavit a tak uplynulo nekolik let a stale maly Románek, který se pysni již 12 sadou nevyřesenych sad puzzle, nakonec preci jenom vitezi. Ano sestavil sve prvni puzzle. Vysledný obrazek sice nedava smysl, no nedivte se, vzdyt to poslepoval z dvanacti sad. Vse pusobi chaoticky, nevyvazene, zmatene a lacine. Bohuzel k tomu i napsal basnicku, ktera je stejne tak chaoticka a matouci jako vsechno co Romanek udelal. Komedie / drama / thriller / rodinny / valecny / eroticky / psychologicky a dmentni. Ano vskutku pan Guiness by mel radost. Dalsi podtrzeni tragickeho ceskeho filmoveho obrazu. Tvurcum chybi fantazie a nadani. Jeste ze herci to drzi nad vodou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Poslední záběry odletu hlavního hrdiny (Ondřej Vetchý) byly sestříhány ze záběrů z více míst. Odlet je natáčen na americké základně FOB Shank v Afghánské provincii Lógar. Tam ovšem není zpevněná asfaltová plocha letiště, která je vidět při záběru skrz vrtulník. (Pyron)
  • Jako dějiště filmové vřavy posloužil lom Čertovy schody v Českém krase, kde se dělaly dotáčky prudké palby afghánských povstalců. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Film měl pozdrženou premiéru díky nedokončené hudbě. Teprve po jejím dokončení byl vybrán termín premiéra. Uvedení nabralo zpoždění tři měsíce. (Terva)

Reklama

Reklama