Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborný film s opravdu skvělým scénářem. Dobře jsem se bavil nad košatěním děje i jeho proplétáním. Jediné, z čeho mě běhal mráz po zádech, je degenerace a nechutná stereotypnost americké společnosti - která už lehce probublává i k nám. Spousta věcí, z kterých si třeba Simpsnovi dělají srandu je tu brána jako "normální". Ale co, jednou i nám někdo zašlápne brouka... ()

Leni-cka 

všechny recenze uživatele

Všechno v životě má svůj význam. Každý detail, každá náhoda, každé šlápnutí vedle. A šlápnutí na malého brouka taky! Všechno může změnit váš život a obrátit ho úplně jiným směrem. Když vám někdo pochválí tričko, zachrání to vaše manželství? Věříte papírkům, které jsou zapečeny v koláčcích? Jíte kuřecí? Věříte na karmu? Žijete ve své vlastní bublině? Dostáváte každý den pokutu za špatné parkování? Nezávislý americký film o tom, jak i malý detail je důležitý! Ohromné, překvapující a navíc to má myšlenku. Tenhle film je nedoceněný. A vy ho musíte najít a objevit jeho dokonalost. A od té doby si začnete dávat pozor na to, co děláte. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Brouk je přímo ztělesněním hodnot a postupů typických pro americkou nezávislou scénu. Mozaika lidských typů, bizarních postaviček, drobných příhod, šťastných náhod a malých tragédií, která do sebe ideálně zapadá a zanechá v divákově paměti dlouhodobý dojem. Dobře propracovaný scénář i režie, ve filmu hrají roli i titulky a ani jediná scéna nenudí. Ve snímku není velkých rolí a malých výkonů. Ústředním motivem je náhoda a závěrem je poznání, že i malý čin může být příčinou velkých událostí. Pro mě velmi příjemné překvapení. Celkový dojem: 95 %. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Věřím v efekt „motýlích křídel“ a mám rád i filmy, které jsou tímto takříkajíc fenoménem protkány. Pro mne je velice poutavé sledovat miniosudy obyčejných lidí, jež v jedné chvíli spojí událost, která by jinak nestála ani za zmínku. Film hodnotím možná pouze třemi hvězdami pro absenci silnějšího náboje a tedy i pro menší emocionální zážitek. Na druhou stranu je ale toto druh filmu, u kterého si nedovolím říct, že z něj šlo dostat daleko víc. A to pro tento film naštěstí proto, že byl pojat celkem dost civilně. Věřím ale, že právě pro svou civilnost, a zbytečné netlačení na pilu, si film najde nemálo příznivců. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Odpočinková komedie, která více než o brouku a jeho údělu měnit po své smrti svět je o náhodě. Lidé se zde potkávají a jejich opravdu víc než hodně navzájem svázaných, až chvílemi divák může ztratit přehled. Muselo být velmi těžké napsat scénář s tolika postavami, každá se svým vlastním příběhem a všechno příjemně proplést tak dokonale, aby se nikdo nenudil a jen žasl nad náhodou, která všechny přivede dohromady. Co dokáže jeden malý brouček, bych nikdy nevěřil, ale moc rád jsem se na to podíval a nechal se unést příjemnou atmosférou. Avšak na 5* mi tam toho chybí příliš. Divák může mít problémy zvyknout si na rychlé střídání postav a nemožnost oblíbit si některou více či méně než ostatní. Příběh je plynulý, ale nesměřuje a neskončí nijak výjimečně co by trochu podtrhovalo náhodnost našeho světa. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama