Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Torision 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, s neznámými herci, nijak třeskutě legrační. Přesto musím říct - skvělé. Očividnej focus filmu byl dát člověku "brouka" do hlavy a pořádně ho donutit popřemýšlet si po nocích o tom, jak mohl dopadnout, kdyby.... a aspoň u mě se mu to povedlo. Oceňuju to, že se scénaristi snažili zapojit co nejvíc postav a propojit jejich životy a i díky tomu jsem se těšil na každou další scénu, co se stane a jak se věci vyvinou. A i když žádnej z herců nedostal příliš prostoru, dokázal jsem si k nim najít ne/sympatie. Nejlepší postava byl pro mě John Carroll Lynch dostávající v jednom kuse pokuty od tý samý policistky, toho mi bylo prostě líto. Víc takovejhle filmů! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

žádná velká zábava pro mně teda tahle nezávislá "komedie" nebyla a čekal jsem od tohoto nezávisláku mnohem víc. Propojenost příběhů byla občas hodně nahodilá a bez větší invence. A i když jsem se na film těšil, tak si po týdnu z něho moc nepamatuju - jako by to všechno šlo od ničeho k ničemu a ani herci mi nepřišli nijak výrazní. Podobných "mozaikově propletených" filmů je více a tento rozhodně nijak nevyčnívá. Zklamání z nevyužití potencionálu námětu u mě snižuje rating pod 3 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Byl to malý krůček pro člověka a ..poslední pro brouka. Zajímavě obsazená (Sarah Paulson ze Studia 60 a Brian Cox) komediální lekce z teorie chaosu uvádí diváka do amorfního mikrokosmu podivností, bizarních postaviček a jedné obsedantně-kompulzivní poruchy. Ale trpí nejednou bolístkou: až příliš hraje na těžce nezávislou notu, kolem fascinujícího efektu motýlího křídla jen letmo protančí a když nějaká linie/postava zaujme a chtěla bych se ponořit hlouběji, přeteče "děj" úplně jinam. Přesto se na ten krovkatý hmyz znovu podívám a třeba si položím i Lorenzovu otázku :Does the flap of the buttersfly’s wings in Brazil set off a tornado in Texas? Napodruhé: 7/10 ()

paascha 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší, než jsem čekal, ale i tak dobrý. To , co dělá tento film zajímavým, je zároveň jeho největší slabinou. Skokové pojetí děje, těkání od postavy k postavě a na konci Grand plieux, které se vlastně nekoná. Dostat tento film trochu lepší péči scénáristy a trochu lepší výkony ze strany herců, byl by stejnou peckou jako třeba Happiness, ale takhle je to jen lepší průměr. No jo:-) ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Škoda, na tento film jsem se hodně těšil,ale očekával jsem daleko více. Prvotní reference bylo, že film má dobře zvládnutou kameramanskou část - ta ničim neohormí ani ničím neurazí. Nakonec tedy vše vynahrazuje příběh, který ke konci má nulový potenciál. Jak na začátku se hodně dobře rozjel, na konci velmi rychle a špatně skončí - nemyslim děj,ale dramaturgickou část. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama