Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Nešahej na ty peníze, jeho brácha měl rakovinu." Nevyhledávám tenhle styl nezávislých filmů, potažmo smutné komedie a americkou produkci celkově, ale tohle mě docela bavilo. I když jsem stoupencem spíše čitelnějšího humoru než těchhle hříček, kdy je smích založenej na tragédii někoho druhého. Tragédií většího i menšího kalibru, ovšem výše zmíněnou hlášku si budu pamatovat dlouho. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší, než jsem čekal, ale i tak dobrý. To , co dělá tento film zajímavým, je zároveň jeho největší slabinou. Skokové pojetí děje, těkání od postavy k postavě a na konci Grand plieux, které se vlastně nekoná. Dostat tento film trochu lepší péči scénáristy a trochu lepší výkony ze strany herců, byl by stejnou peckou jako třeba Happiness, ale takhle je to jen lepší průměr. No jo:-) ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Tohle mám vážně rád, obyčejné filmy. Tak moc obyčejné, že si o nich na konci můžete myslet téměř cokoliv. Tím ovšem nemyslím, že by divák měl být zklamán, ale naopak spokojen. Taková plejáda lidských individuí a osudů, která se mu během filmu „podstrčí“ ho musím alespoň v jednom případě oslovit. Člověk, mající touho zachraňovat, majitel restaurace, který vede „sisyfovský“ boj se špínou ve svém okolí a nebo „sympaťák“ věřící na vzkazy v sušenkách, můj tajný favorit v celé plejádě. :-) Ale máme tady i další, fádní, zvláštní nebo chcete-li „obyčejné“ lidi. Díky těm všem je pak film velmi příjemným počinem. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Krásná filmová hříčka, která si pohrává s pojmem „teorie chaosu“ nebo-li „efekt motýlího křídla“.Vše začíná obyčejným zašlápnutím brouka (asi švába, ale v entomologii se nevyznám a naštěstí se mnou tahle havěť nebydlí :-). ) Malá banální událost a její nepředvídatelné důsledky v budoucnu. Doporučuji pustit 2 x za sebou. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Kauzalita - příčin a následek, kvalitní námět, zpracování je také spíš lepší, nicméně to stáhlo tu jednu hvězdičku na čtyři. Hledat chyby u druhých a nepozastavit se nad tím, co jsem já mohl způsobit tím, že se stala tato situace. Rozhodně shlédnout, může být zdrojem jiné úrovně uvažování: co se stane, když nastoupím do výtahu, co se stane, když půjdu po schodech? ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama