Reklama

Reklama

Houbaření

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Politik Aadu si vyrazí s manželkou do lesa na houby právě v den, kdy je novinářem telefonicky konfrontován ohledně podezření z korupce. Shodou náhod se spolu s manželským párem ocitá v autě i namyšlený rockový idol Zäk. Místo, jež žena k houbaření vybrala, je plné výletníků, a tak se Aadu rozhodne vyhledat klidnější lokalitu. Les, který nakonec najdou, je však možná až příliš hluboký a nehostinný, nalézt cestu ven nemusí být tak jednoduché… Satirická tragikomedie s prvky osvěžujícího černého humoru je celovečerním debutem estonského režiséra a scenáristy Toomase Hussara, který si bere na mušku často bezohledné jednání současných politiků či mediálních hvězd, ochotných jít kvůli moci a popularitě přes mrtvoly. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nevyžádaný zátěžák pro politika, ženu, co mu vládne a ustrašeného rockera bez vindry v kapse, jinak také estonská koláž s asociacemi na Záhadu Blair Witch, Mášu a medvěda, Chatu v horách, Wild Nature, Zachraňte vojína Ryana, Star Trek a přenos ze schůze parlamentu - přesně v tomto pořadí - a celé je to komedie, tak si s tím poraďte... Mno, takové houbaření mimo vyznačené cesty dokáže sakra prověřit charakter. Zajímavá kamera, pohodová hudba a hlavně - rocková hvězda Zäk s očima Evy Green, lesním rozcuchem a bukvicí ve vlasech - k sežrání! :-) Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

V istých veciach prefíkaná a pozoruhodne (obrazovo, zvukomalebne) zovretá estráda na tému "Vitajte v džungli". Spoločenská metafora naruby - i keď sa to miestami nemusí zdať, tou skutočnou divočinou je opäť civilizácia, v ktorej sa odohráva politický kabaret a kam sa v cynickom závere postavy navracajú. 80% [Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou] ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

... Stalo se tam něco o čem bych měl vědět? Ne nic. Nic se tam nestalo. Tři dny houbaření a zábavy... Seenelkäik/ Mushrooming/ Houbaření je zvláštním a zároveň (žánrově)těžko zařaditelným filmem. Zde se mísí napětí i atmosféra, humor s černým humorem a satira s absurditou. No prostě skvěle poskládanej a fungující mix. Tenhle estonskej kousek to má u mě za plnej počet hvězd tady asi nemám co řešit. Tohle mi prostě fakt neskutečně sedlo. Na závěr už mi zbývá jen poděkovat uživateli griph kterej mi k filmu dopomohl a já jsem si díky němu mohl dopřát tenhle parádní filmovej zážitek. Takže díky griph ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká milá nezávislá dráma o zdanlivo banálnej veci - hubárčení. Tiež o tom, ako ľahko sa dá v lese stratiť, hlavne keď ste sa už odnaučili rozhodovať a riešiť problémy sám za seba. Starý známy fakt - až krízová situácia odhalí skutočný charakter človeka. Niekto prekvapí v dobrom, iný zase v zlom. Lepší priemer. 65/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné Estonsko mělo u mě premiéru a konala se naprostá pohoda. Pravdou je, že jsem jako uživatel dr.horrible po celou dobu váhala a spíš se přikláněla k průměrnosti, ovšem ten konec neměl chybu a celé to o level zvednul směrem nahoru. Jako satirická tragikomedie to na mě fungovalo a je vidět, že svět se nezmění a padouši a pokrytci ve výšinách byly, jsou a budou. Za sebe můžu říct, že ten les se mně vůbec nelíbil a mezi kapradím bych houby tedy nehledala i když to byl asi už moment, kdy je nehledala ani celá tahle povedená trojka. A kam se vlastně podělo těch 10 milionů z Estonia banky? A že by hlavní město Inků bylo Los Angeles....? :-) Zkrátka Houbaření do sebe něco má. Jinak já osobně se ztrácím v lese už deset metrů od cesty:-) ()

Galerie (3)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama