Muž sa prebudí v otvorenom hrobe plnom mŕtvych tiel. Postihla ho strata pamäti, a preto nevie, kto je, ako sa na toto desivé miesto dostal a či je vrahom tých obetí on sám alebo niekto iný. Zachráni ho tajomný muž a dostáva sa do domu plného cudzincov, ktorí taktiež trpia stratou pamäti. Pri odhaľovaní záhady, kto je vlastne vrahom, sa začína boj o život. (kubqo)
Už jen pocit, že se probereš v jámě se stovkami mrtvých těl, shora dostaneš lano, vyšplháš se a jako do azylu jsi uveden do jediného domu v okolí, kde ti dělá společnost několik podezíravých lidí, je deprimující. Když si navíc na nic nepamatuješ a zjištuješ, že ostatní také ne, je to o to horší. Když po obhlídce okolí nalezneš několik hrůzných mrtvol a zjistíš, že vrahy jsou pravděpodobně v nedalekém okolí nacházející se lidé nakažení velmi agresivním virem, je situace beznadějná. Rozjíždí se vyvraždovačka, ve které nikdo neví, zda se dožije další hodiny. Jedinou možností je vzpomenout si, kde a proč to jsem. Závěr filmu vše vysvětlí a vysvětlení je logické a alarmující. Na to, že se jedná o neznámý a levný film, se jedná o kvalitně rozehranou partii. ()
Hm, k tomuhle snímku je poměrně těžké napsat smysluplný komentář bez toho, aby nebylo vyzrazeno něco podstatného. Muž se probudí mezi mrtvolami...takhle začíná většina zdejších komentů včetně obsahu. Musím říci, že jsem se ovšem vůbec nenudil. Celý film má v sobě velmi neklidnou atmosféru, které pomáhá výrazně hudba s rozličnými zvuky a ruchy, kamera, báječné prostředí lesa (zejména nočního s bouří) a opuštěného domu a tajemství, co je zvolna odkrýváno. Jistě, při zpětném ohlédnutí lze říci, že nic převratného a originálního se nestalo. Avšak nepovolující napětí, tajemné datum (18), mrtví všude, kam oko dohlédne, a nejistota hlavních postav, kdo je kdo, mě prostě bavilo. Buď se necháte polapit, nebo zůstanete stát na kraji lesa a pak je to ztráta času... ()
Z traileru to vypadalo luxusně, ale výsledek nic moc. Příběh vypadal nadějně, nápad určitě špatnej taky nebyl, ale zpracování tvůrci moc nezvládli. S herci jsem problém taky neměl ale spíš už jsem čekal ať už to skončí, protože pointa byla jasná docela brzo a až do konce film nemělo co zachránit. Takže výsledek je průměr, na který stojí kouknout, ale nic víc. A taky mi tam chybělo víc krve a násilí, kterýho tu mohlo bejt požehnaně. ()
Tak ten otevřený hrob je perfektně děsivý nápad, takže nakonec docela zamrzelo, že nevzniklo něco celkově kvalitnějšího, než nabízí sám snímek. O co tak asi jde rozklíčujete celkem brzy. Pak už se nabízí jen otázka, kdo jsou charaktery, které o sobě neví. Začátek je slibný, ovšem po jisté době začíná upadat do rutiny. I přes nízký rozpočet se z toho emocionálně dalo vytřískat mnohem víc. ()
Pro mě je Open Grave zklamáním. On se ten filmek navenek tváří i docela slušně, má dobrý začátek, pomalé odeznívání všeobecné amnézie nechává diváka jakš takš napnutého a zvědavého, což také pumpují i postavy a jejich nervy v kýblu, hromady mrtvol dodávají zase nějaký ten humus, ale aniž bych tady něco vykecával, tak sečteno podtrženo mi výsledek přišel jako z prdu kulička. Nakonec se divák dočká objasnění, vo co teda vlastně gou, ale on pak celý ten předchozí choas přijde jako zbytečnost, takže já jsem si dobrý pocit z filmu rozhodně neodnesl, a zítra nebudu stopro vědět, že jsem ho viděl. Slabota. 45% ()