Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (158)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pan Funés je dokonalý. To s naším dabingem to bylo špatné. Nemyslím hlas, ale ty chyby ve výslovnosti, děs. Nebylo jich naštěstí moc. Na hlas je třeba si zvyknout, zpočátku se i zdálo, že nemá pořádnou intonaci. Režie celého filmu také nic moc. Mně totiž vadilo to kecání na kameru. To nesnáším. Ale zase na druhou stranu, obléci pana Funese do pavích per a dát mu k tomu ty brýle, to byl nápad k nezaplacení. Nu, po začátku filmu sem postupně přichází stará herecká elita Francie, jako Michel Galabru nebo Funesova filmová manželka Claude Gensac. V mini rolích je pak zde četnický kolega Tricard, tedy Guy Grosso, a další četník Merlicot Michel Modo. Ale ani ti nejsou sami, jsou zde prostě samé známé obličeje. Snímek nakonec hodnotím hodně pozitivně, takže dávám sedmdesát procent. *** A PŮL ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès si tímto filmem splnil svůj sen, nicméně pro diváka je to už o poznání horší zážitek. Lakomce osobně řadím mezi ty nejméně povedené komedie pana Funèse, a to zejména díky minimálnímu množství fakt dobrého humoru, zbytečně dlouhé stopáži a velkému množství nezáživných scén. Zkrátka a dobře jsem se brutálně nudil, což jsem u Funèse snad ještě nezažil. Celkovému vyznění moc nepomohl ani odlišný dabing, který kvalit pana Filipovského ani zdaleka nedosahuje. Velké zklamání. 3/10. ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená adpatace Moliérova Lakomce. Louis de Funès jako spolurežisér a představitel hlavní role zabodoval. Dokonalé vcítení se do role Hapragona, spousta typicky Funèsovkých gagů. Funèsovi zdárně sekundují představitelé veldejších rolí Michel Galabru, Claude Gensac a další. Harpagon je zde opravdový bručoun, což je ještě umocněno podle mého názoru skvělým dabingem Jiřího Krampola. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lakota je jako zhoubná choroba, která člověka pomalu ale jistě stravuje. Postava Harpagona s Funesem získala úplně jiný rozměr. Opět ve své roli exceluje. Viděno s Krampolovým dabingem. Na ten se mi těžko zvyká, protože mám raději hlas Františka Filipovského, ten k Funesovi sedí mnohem lépe. Už jsem slyšela i Funese mluvit hlasem Václava Faltuse a to mi přišlo zajímavé, dokonce bych řekla, že byl lepší než Krampol. Ovšem, František Filipovský je František Filipovský. Ten zůstane nepřekonatelný. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Len zkonštatujem, že mnohí Funésovi fanúšikovia pri tomto filme - divadle určite od nudy zívali. Nemali by však zabúdať, že majster komik si konečne splnil svoj dlho očakávaný projekt Lakomec:-) Je to náročnejšia Molierovska komédia a Funés sa pre túto životnú rolu náramne hodil. Predviedol celú paletu svojej mimiky a gagov:-) Škoda českého dabingu!!! Filipovský by bol ďaleko lepší ako Krampol!!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • V úvodu filmu je možné během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valerem (Hervé Bellon) spatřit v pozadí malbu na zdi, která odkazuje na Moliérovu knižní předlohu "L' Avare". (LaserJet)
  • Poslední scéna se točila v Tunisu v Neftě, místo si vybral sám Louis de Funès. (M.B)

Reklama

Reklama