Reklama

Reklama

Lakomec

  • Francie L'Avare (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Slavný příběh o chorobné závislosti na penězích, natočený podle Moliérovy divadelní hry, s nejoblíbenějším francouzským komikem v hlavní roli. Starý Harpagon (Louis de Funès) je chamtivý, lakomý a bezcitný. Okrádá služebnictvo a omezuje své děti. Kleantovi vybral bohatou vdovu a Elišce namlouvá starce Anselma. Sám si myslí na krásnou a mladou Marianu. Jednoho dne se mu ale z pokladnice ztratí 30 tisíc dukátů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (158)

d-fens 

všechny recenze uživatele

Som veľký milovník Funesa, mnohé z jeho výrazov v tomto filme sú vrcholné v jeho hereckej kariére (bodaj by nie, bola to jeho vysnívaná rola, a akoby šitá Moliérom Jemu na telo :), ale to prísne držanie sa predlohy a celkový afektovaný prejav a snaha o "inovatívne režijné prvky" mi väčšinou nesadli.... stačilo možno použiť postavu lakomca, napísať scenár voľne vychádzajúci z Moliéra, a urobiť z toho klasickú "taškařici" nelipnúcu tak prísne na predlohe... tie siahodlhé francúzske kydy o romantickej láske ma nudili (film som musel pozerať v originálnom znení s titulkami - dabing bez Filipovského je proste nestráviteľný) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Luis de Funes hraje ve filmu podle Molierova Lakomce, tak jsem zaplesal. Už to spojení Funes - Lakomec, cholerik,... Funes - Filipovský, Filipovský vynikajícně ztvárnil tuto roli na divadle. Vše hrálo pro. Jak mě hluboce ranilo, že tento film nedabuje právě Filipovský. Tady by si to užil víc než jinde. Bohužel malý velký herec odešel dřív než asi došlo k dabingu tohoto filmu. Jsem přesvědčen, že kdyby ho daboval Filipovský, dal by tomuto filmu úplně jinou atmosféru. Ale i tak krásný film. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pan Funés je dokonalý. To s naším dabingem to bylo špatné. Nemyslím hlas, ale ty chyby ve výslovnosti, děs. Nebylo jich naštěstí moc. Na hlas je třeba si zvyknout, zpočátku se i zdálo, že nemá pořádnou intonaci. Režie celého filmu také nic moc. Mně totiž vadilo to kecání na kameru. To nesnáším. Ale zase na druhou stranu, obléci pana Funese do pavích per a dát mu k tomu ty brýle, to byl nápad k nezaplacení. Nu, po začátku filmu sem postupně přichází stará herecká elita Francie, jako Michel Galabru nebo Funesova filmová manželka Claude Gensac. V mini rolích je pak zde četnický kolega Tricard, tedy Guy Grosso, a další četník Merlicot Michel Modo. Ale ani ti nejsou sami, jsou zde prostě samé známé obličeje. Snímek nakonec hodnotím hodně pozitivně, takže dávám sedmdesát procent. *** A PŮL ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Jako učební materiál a filmové ztvárnění knihy byl snímek skvělý, ale jakožto plnohodnotný celovečerák už nic moc. Louise de Funèse mám radši v četnících, ale ani zde se neztratil a Harpagona ztvárnil špičkově, jako by mu z oka vypadl. Film byl ale zbytečně dlouhý a na to, že má jít o komedii, jsem se mockrát nezasmál. Bohužel. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Louis chtěl natočit a zahrát si Harpagona už dávno před tímhle filmem který mu vyhověl. Louis film dělal se svými přáteli (Galabru, Girault, Gensac, atd.) podílel se na scénáři a i film režíroval, takže musel být při natáčení v sedmém nebi. Všichni se bavili, až do premiéry kdy byl film absolutní propadák a lidé svého milovaného Fufuho nepoznávali. Louis byl zklamaný a vrátil se na svůj zámek kde se snažil na to všechno zapomenout. Ale já tu vlnu kritik nechápu. Louis si tím za prvé splnil svůj sen a to si rozhodně zasloužil. Za druhé je film plný výborných nápadů: Natahovací šuplík, Uderzovy koně na zdech jako opravdový, převlékající se Michel Galabru,převlek za páva (doufám za páva) před nevěstou apod. Já se prostě bavil a líbilo se mi to a špatné kritiky mi jsou záhadou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Louis de Funes si strašně přál ztvárnit postavu Harpagona. Proto se podílel i na režii a skoro celý film napsal. Bohužel, snímek se nedočkal úspěchu a v kinech naprosto propadl. (Pierre)
  • V úvodu filmu se během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valérem (Hervé Bellon) Valérovi občas pohne paruka. V jednom záběru má ofinu uprostřed, v druhém zase více vpravo. (LaserJet)
  • V úvodu filmu je možné během rozhovoru Elišky (Claire Dupray) s Valerem (Hervé Bellon) spatřit v pozadí malbu na zdi, která odkazuje na Moliérovu knižní předlohu "L' Avare". (LaserJet)

Reklama

Reklama