Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmová série, jejíž kvalita má vzestupnou tendenci, což se hned tak nevidí. Tenhle první díl ještě není to pravé ořechové, protože za hlavní hvězdu je zde Jean Marais, vystupující v několikaroli. To se ukázalo jako chybný tah, protože Marais neprojevil potřebnou schopnost nadsázky a postava novináře Fandora, která má být zřejmě sympatická, je velmi špatně napsaná (za což Marais samozřejmě nemůže). O naivní Mylene Demongeteové platí totéž. André Hunnebelle obsazoval systematicky, snad do všech svých předchozích filmů, Louise DeFunés. Vždycky šlo o malé postavy, ale tady udělal výjimku, což se mu vymstilo. Diváky prostě nemůže pobavit Marais, když se v tomtéž filmu, v roli stejného rozsahu, vyskytuje všemi milovaný Louis. V dalších dvou dílech už je vše napraveno, J. M. odstaven na druhou kolej, ale jednička je přece jen tak trochu těžkopádná. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozjezd Funésovi kariéry přímo z ostra a spolu s jednou z největších francouzských legend Jeanem Maraisem. Maraise nemám moc rád i když Fantomase a jeho druhou roli zahrál obstojně mohl bych se možná shodnout s Funésem, jelikož se s ním taky moc rád neměl a nejspíš to bylo tím, že neměli společného prakticky nic jak uvedl v rozhovoru pro Re-Flex jeho jeden z největších přítelů Michel Galabru. Pro příběh to možná je jen dobře jelikož tu proti sobě stojí jako prakticky nepřátelé Komisař Juve versus Fantomas. Zase fakt je, že bez Funése by sledování bylo jako dostat drátem do oka, otravné a úpěnlivé. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tajuplný démon Fantomas, vlastník mnoha navlékacích tváří, se tehdy představil filmovému publiku poprvé a vlekl přitom po své chladnoucí stopě investigativce Fandora i uvolněně křečovitého komisaře Juvea. Pronásledovatelé si evidentně neuvědomovali, jak si s nimi pronásledovaný hraje a nebyli schopni ani pochopit známou pravdu - kdo se směje ďábelským smíchem naposled, ten se směje nejlíp. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdepak jste ty lidi sebrali? V blázinci?! Fantomas - celá série je naprostý kult a moje neodmyslitelná láska, již od útlého dětství. Každý díl má skvělou zápletku a je plný pamětihodných, humorných i akčních scén. V prvním díle je ještě Louis de Funés trochu upozaděn, za neméně skvělým Jeanem Maraisem, ovšem od snímku Fantomas se zlobí, přebírá otěže pevně do svých rukou a nepovolí je až do závěrečných titulků posledního filmu série ze Skotska. Klasika, která nikdy, NIKDY nezestárne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Proste legenda, ktorej triky sa už dnes budú zdať smiešne a celkovo je to vlastne komédia a nie nejaká vieryhodná kriminálka, a preto účel výborne pobaviť určite splnila. Keď porovnám s jednotkou žandárov, ktorá vyšla v tom roku, tak mi to ale príde trochu slabšie. Len v porovnaní, inak výborné torpédo pre Funesovu kariéru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • V roku 2002 bol ohlásený nový Fantômas s Jeanom Renom a José Garciom v titulných úlohách. Projekt bol odložený až do roku 2009, kedy mal byť reaktivovaný. Vybraný bol režisér Christophe Gans a rozpočet bol stanovený na 50 miliónov eur, no projekt nakoniec nikdy neuzrel svetlo sveta. (Arsenal83)
  • Ke konci filmu říká komisař Juve (Louis de Funès), že dříve uměl plavat, ale už to zapomněl. Funès skutečně neuměl plavat (naučit se plavat bylo jeho posledním přáním, ale před smrtí to již bohužel nestihl). (noelcoward73)
  • Hélène (Mylène Demongeot) prichádza na pomoc v malom nafukovacom člne, lenže keď bola na pláži, nič také pri sebe nemala. (Arsenal83)

Reklama

Reklama