Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další do sbírky hravých detektivních parodií o zlořincovi mnoha tvářích, tentokrát z prostředí šlechty ve Skotsku. Opět kraluje popletený a horlivý komisař Juve (dobrý Louis de Funes) doprovázený Bertrandem (Jacques Dynam), jež se stanou tím, kdo pomůže Fantomasovi utéci, i když nechtěně. Jean Marais opět v kvalitní dvojroli neohroženého novináře Fandora a všehoschopného zločince Fantomase (s hlasem Raymonda Pellegriniho). Fandor má po svém boku svoji snoubenku, půvabnou fotografku Héléne (Myléne Demongeot) a spolu jsou na stopě zákeřného zločince neúnavně a neústupně. Hostitelem všech na panství je lord Rashley (Jeaan-Roger Caussimon), ale je to skutečně on? Nesmí se opomenout jeho žena (Francoise Christophe) a její milenec André (Henri Serre). Vznešené prosředí, strašení, tajemno, mystifikace, ironie a nadhled, hravost, napětí a smích a ve chvíli, kdy si všichni myslí, že je Fantomas zničen, on zase uniká, aby se vynořil. Ale k tomu bohužel už nedošlo ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ako klesla Funèsova minutáž účinkovania oproti prvým dvom dielom, tak klsol aj podiel zábavy. Rovnako aj Maraisove akčné zásahy a ani scenár na tom nie je najslávnejšie. Scéna s poľovačkou je úplne rozťahaná a nanajvíš nudná, scéna s idúcou posťeľou prehnaná. Ale stále sa dá pozerať na rozčudované tváre obetí pri pohľade na Fantomasa a Funèsove prejavy to všetko zlepujú na správne miesto. 60%. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Marais se jako Fantomas snaží a scény, kdy vždy pod jinou maskou "uzavírá" obchod patří k vrcholu filmu. Bohužel novinář Fandor byl odsunut na okraj a celou první hodinu jen statuje při Funesových eskapádách. Ten už si postavu komisaře Juva přizpůsobil plně svému naturelu a řádí podobně jako v četníkovi. Jenže Fantomas je trochu jiný žánr a dělat z něho klaunskou řachandu (Funes ma i povinného přihrávače ve skečích) asi není to pravé ořechové. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Opět výborné pokračování, které je stejně výborné jako předchozí dva díly! Louis de Funés je opět králem filmu a Fantomas je geniální. Opět jsou tu vtipné scény a super scény! Změna prostředí je velmi dobrá a prostředí anglického venkova je úžasné. I ten Skotský hrad je bezva! Závěr filmu je taky výborný, to jsem se dost smál. Prostě parádní film! 5 hvězd. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejméně podařená část trilogie. Velkou část nudí, i když místy potěší dobře vybudovanou atmosférou, vtipnými dialogy nebo nějakým tím gagem. Hustě použitá zadní projekce ještě o chlup protivnější než v předchozích dílech. Na mnoha místech překvapuje naprostou naivitu, kterou neomluví ani to, že jde o komedii... Vcelku slabota: 65% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když je na konci filmu povoláno letectvo, můžeme na záběrech spatřit vzlet dvou tehdejších britských akrobatických skupin. Nejdříve vzlétá skupina The Red Pelicans aerobatic team s letouny BAC Jet Provost, následuje vzlet skupiny Yellowjacks s letouny Folland Gnat. (Foxhound#1)
  • Pokud by někdo udělal Polaroidem fotku (např. prázdného stropu v pokoji komisaře Juveho), tuto fotku by nevytáhl z přístroje a někdo jiný, např. komisař Juve (Louis de Funès), by udělal další fotku (např. oběšence) přes tu první, zcela jistě by došlo ke dvojímu osvitu filmu a tím ke zničení obou fotek. Film by byl přeexponován, fotka bílá, nepoužitelná a určitě ne tak kvalitní, jak jsme ji viděli ve filmu. (pjotri)
  • Když se Fantomas (Jean Marais) převléká za lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), nasadí si hnědé kontaktní čočky. Ale když bídák bojuje na náhorní plošině s MacRashleyho asistentem a ten mu stáhne masku, má Fantomas modré oči. Stejně tak, když Hélène (Mylène Demongeot) vykřikne a Fantomas se otočí, má modré oči. (pjotri)

Reklama

Reklama