Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (304)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Protože tomu jsou už dva dny, kdy jsem se naposledy vysmíval Maraisovi, tak teď to musím napravit: chudák, on za svou varhánkovou tvář doopravdy nemohl. Však si zkuste mít na sobě nejdřív masku Fantomase, pak na ní masku doktora... za prvé, pleť se dusí, odumírá, a za druhé, když si strháváte jednu pečlivě přilepenou masku za druhou, tak i při té nejopatrnější manipulaci se zkrátka tvář vytahá a nikdo se pak nemůže divit, že postižený vypadá jako šarpej. Možná mohli Maraise kapku přiškrtit, jako že by sám zmodral, čímž pádem by jednu masku ušetřili. Funésovi patří uznání za jeho ránu, pouhým doutníkem se trefí líp než kdokoli jiný revolvérem. Ani se tomu jednomu padouchovi v černém nedivím, že v následujícím dílu vstal z mrtvých, ono být zastřelen doutníkem je pěkná ostuda, na náhrobku se to špatně vyjímá. No a film taky krásně objasňuje, proč se Citroen DS nejmenuje kachna - sice umí lítat, ale tuhle přezdívku si pro sebe okupoval již předchozí typ. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu se pokračování nevyrovná. Je ve všem horší, ale herecké výkony všech zúčastněných opět nemají chybu. Živelná komika Louise de Funése definitivně zatlačila do kouta původní hvězdu trilogie Jean Maraise. Humor však tentokrát dostal až moc velký prostor a to dost zatlačilo původní myšlenku, a sice, že Fantomas měl být seriozním a temnějším dílem, které na humor nebude tolik sázet. 60% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil je nejlepsi z cele trilogie. Koncne je v hlavni roli Funes a ten to umi spravne rozjet. Uz dela svoje tradicni grimasy, neustale meni prevleky a dokonce sejme i par zaporaku. Ale krome toho, ze dostal vetsi prostor Funes a celej film je vic akcni a komickej, se o nem da v podstate napsat to samy co o prvnim, opet slusnej pribeh atd. Na 5* to neni, ale nejlepsi dil to je. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Ano jsem to já, Fantomas. :) Těsně můj asi nejoblíbenější díl. Super obsazení, Louis tu opravdu jede - ty převleky, vynálezy, krytí, skeče ve vlaku - super!, Fantomas se zmocňuje vědců a světových zbraní a koulí zase očima. :) :) Prostředí Paříže, Říma, mladý Olivier, atletický novinář Marais, děsná kočka Myléne a Bertrand (Míša) ...já nevím, odmala jsem to měla ráda. Supr komedie, na kterou vždycky ráda kouknu a zasměju se těm vymakaným Fantomasovým vynálezům a nejlepšímu francouzskému komisaři, který se v Římě octne v blázinci. :) pozn. jen ten profesor Lefebvre byla děsná maska :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nieje to síce tak akčné ako jednotka, ale zato to je trochu viac zábavné, nieje to samozrejme komédia u ktorej by som padal od smiechu zo stoličky, ale dá sa na to pozerať a aj sa pri tom človek zasmeje, neviem čím to je, ale Louis de Funés sa mi tu páčil oveľa viac ako v jednotke. Druhý snímok o najväčšom zločincovi všetkých čias sa už ľahko nesie v paródii bondovských príbehov. Vynálezy, ktoré majú políciu pomôcť v dolapenie zločincov a monštruózne Fantomasovo sídlo. Príbeh už obsahuje ďaleko viac gagov hlavne pre postavu komisára, takže Louis de Funes sa mohol viac vyblázniť. Dejstvo vo vlaku je snáď najlepšie z celého filmu. Tvorcovia tento snímok vyobrazili úplne inak a tak sa od toho predošlého značne líši. A je to jedine dobre. Všetko sa posunulo aspoň zase o kus ďalej a v ničom sa neopakuje. Avšak táto snímka sa i tak ako skoro všetky pokračovania krčí v tieni jeho predchodcu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Keď Fantômas (Jean Marais) opúšťa výskumné centrum s dodávkou, je oblečený v špeciálnej kombinéze. V ďalšom zábere je už oblečený v čiernom. (Arsenal83)
  • Exteriéry z prostředí sopky Vesuv v Itálii se točily pět dní, ve filmu to dělá pouhé čtyři minuty. (M.B)
  • Dům Fantomase (Jean Marais) stojí v Římě na Via Trionfale 151. (M.B)

Reklama

Reklama