Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nekompletní mančaft četníků je od tohohle dílu o hvězdičku slabší, nic nepomůže ani mimozemská invaze, která si na rozdíl od amerických představ vybrala o mnoho krásnější místo pro návštěvu. Dvakrát v životě jsem si přál být policajtem a v obou případech za to můžou Četníci. Dost možná to byla právě ta líbací scéna na pláži, která ve mně kdysi probudila zálibu zvanou slabost pro krásné holky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je sestra Cruchotová !! Vrátila se teď z Grónska.. Obracela na víru eskymáky.." ;) Spolu s prvním filmem to jediné skutečně kvalitní a vtipné, co tahle legendární četnická série vůbec nabídla.. Tedy dokáže-li se jeden oprostit těch scénáristických veletočů, které slouží pouze jedinému cíli, totiž natáhnout tenhle projekt jako kšandy, dokud se na to pořád chodí.. Velkej malej De Funés prostě táhnul, ať už hrál v čemkoli !! Lefevre se tady neskutečně vytáhl nejlepším hudebním motivem své kariéry a navíc Četník a mimozemšťané vypadá vedle těch zbylých ostatních přepjatých uřvaných zástupců Giraultovy série skutečně skoro jako z jiného světa, i když si Cruchot s někým vyměnil manželku i některé své podřízené a myslel, že si toho nikdo nevšimne..;) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Body hlavně z nostalgie, protože si pamatuji, že jsem měl jako dítě tenhle díl nejraději, i když jsem si vůbec nepamatoval, že byl až předposledním. Jasně, teď po letech už to takové grády nemá, ale místy je to pořád hodně vtipné. Ten hudební a zvukový podklad mě i po těch letech dokázal dostat a vzbudit trochu té nostalgie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nostalgické návraty s dětmi. V paměti asi nejvýrazněji utkvělý četník. Ani jsem si nepamatoval, že se tak naváží do reklamy a záběrů s mimozemšťany jako bych si pamatoval více. Ale možná proto, že v paměti utkvěli hlavně oni. Sranda je to pořád. Zajímavé je, že mě se hudební motiv létajícího talíře hrozně líbí i po letech, syna vyloženě iritoval. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně na tom to bezbřehé naivní podání, ale současně to bylo velmi hravé. Není nutné pokaždé brát příchod mimozemské civilizace vážně a s Louisem de Funésem už teprve ne. Scénáři pochopitelně chyběla propracovanost a se scifi motivem je nakládano až příliš volně, ale řemeslně je film natočen velmi dobře. Komediální stránka plná milých trapasů, omylů a nedorozumění se záměnou mimozemštanů je asi nejsilnější stránkou filmu a film na na tom dost staví. Gagů je dost, i když se často opakují jako ve smyčce, ale kvalitní herecké obsazení to jistí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Mimozemšťané jsou zde charakterizováni jako roboti s kovovou kostrou, lidsky vypadajícím obalem a schopností měnit podobu a hlas. O pět let později se objevil podobný typ robota (T-800) ve filmu Terminátor (1984). (Jan.Kanak)
  • V roku 2006 sa populárny francúzsky spevák Bénabar zmienil o tomto filme vo svojej piesni "Le Dîner". (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 15. září 1978. Točilo se v Saint-Tropez a na pláži Pampelonne ve Francii. (GASTON73)

Reklama

Reklama