Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vhodným citátem by zřejmě bylo: "Rogérek vám to předvede...", ale to by nebylo přesné. Ve skutečnosti nám to totiž předvádí neopakovatelný Louis de Funès v brilantní roli pana restauratéra Septima, skutečného prvního muže francouzské gastronomie. Všechny scény odehrávající se na jeho výsostném území jsou k popukání, kdo by zapomněl na památné: "Ale ne papapapapa, ale pipipipipi...":) Co naplat, že druhá, "detektivní" polovina filmu je something completely different, úchvatný výstup Mistra komedie to shodit nemůže. 90% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po výtečném pokrmu Křidýlko nebo stehýnko jsme dostali chuť na nášup, a proto jsme se vydali do Grand restaurantu pana Septima. Tentokrát to ovšem bylo poněkud slabší. Louis de Funès tradičně perfektní, jeho nahrávači (Blier, celá banda četníků… teda pardon číšníků) skvělí a některé scény výtečné. Bohužel film si nedokázal udržet vysokou laťku po celou délku, linka o únosu je slabší a moc se to k sobě nehodí. Ze skvělé vtipné komedie se stává místy bláznivá crazy komedie a ta se nám už líbila o poznání méně. Na jednu návštěvu lze ale tuto restauraci doporučit, k opakovaným návštěvám se porozhlédněte raději jinde, možností je celá řada. ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele

Film celkově hodně mdlý, ale několik naprosto světových scén a tradičně perfektní funesův výkon mě přesvědčily, abych přivřel všechny oči a přidal ještě čtvrtou hvězdu, i když vím, že není v tomto případě plně zasloužená. Rozhodně je silnější ta první polovina filmu v restauraci, než ta druhá na cestách. Zub času na tomhle kousku jde (a půjde) poznat čím dál víc... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keby sa v celom filme Funes nepytvoril, ani by som si nevšimol, že ide o komédiu. Námet je zaujímavý, ale skôr by mi sadol na televízny film. Niektoré scény boli vydarené a vtipné, ale pripadá mi, že tvorcovia príliš tlačia na pilu a snažia sa z každého Funesovho výstupu vyvolať v divákovi hurónsky smiech. Viac film beriem ako klasickú oddychovku na víkendové popoludnie, keď máme plný žalúdok po výdatnom obede, takže sa nám nechce myslieť. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Funès si střihl dalšího panovačného diktátora, tentokrát vládnoucího vyhlášené restauraci. Že jde o povahový rys nadmíru uvědomělý film reflektuje opravdu zábavnou hrou stínů. "Ein kilo Kartoffeln," nebo snad: "Ein Volk, Herr Müller?" Panu Septimovi ovšem není dáno jen panovat, pan Septim dobře zná své místečko ve společnosti - ví před kým se ponižovat a nad koho se povyšovat (Óóoo, pane ministře. --- To je pan sekretář. --- Ooo, pane sekretáři. ---- To je pan podsekretář. ---- Nojo, pfff.). Řízením osudu však je ze svých jistot osob vyšších a nižších vytržen, z komandujícího se stává komandovaným a jí svůj vlastní chlebíček. +++++ Několik vtipů a pár inteligentních replik by tuhle lidovou taškařici vytáhlo nad průměr, kdyby ji zase špatně sešitý scénář dvou půlek netlačil zpět. Vždyť krom pana Septima nemají obě půle skoro žádnou společnou postavu. Ta první nemá děj, jen charakterizuje Septima a té druhé se zase dostává mnohem méně šarmu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Okrem toho, že Louis de Funès bol hlavným hercom, bol spoluautorom scenára, zložil herecké obsadenie a spolupracoval pri réžii hercov počas nakrúcania. (Arsenal83)
  • V taneční scéně nácviku chůze s nádobím dojde při zrychlení tance k rozbití nádobí o podlahu. Při celkovém záběru ale na podlaze není střep ani jeden. (xyran)
  • Červenobílá Simca Vedette Régence, do které nasedne Septim (Louis de Funès) a sekretářka, se převrátí a sjíždí po střeše ze zasněžené stráně. Během celé jízdy je vidět, že maketa postrádá jakýkoliv náznak diferenciálu původní přední nápravy a v některých záběrech na voze nejsou ani pneumatiky, nýbrž jen jejich atrapy spojené tyčí. (slatkac)

Reklama

Reklama