Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velice nápaditá komedie, která nestaví jen na školometském humoru Luise de Funese bohatého na pitvořivé grimasy a kotrmelce. Nezapomenutelná je pochopitelně scéna, kdy stín přetvoří Funesův obličej na Hitlerův. Vtip spočívá v jeho pokusu německým zákazníkům popsat v němčině složení jakéhosi menu. Pro jeho smůlu používá dikci podobnou té Hitlerovské. To je opravdu zdařilý kousek. Taková scéna rozesměje i po osmdesáté osmé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek z de Funésovy filmografie. První polovina se nese ve znamení jeho živelné komiky, střídají se převleky a paruky a film sice nevybředne z poměrně monotonního ducha, ale na překážku to nebylo. Druhá polovina je však propad, který postrádal smysluplnost, gagy prakticky žádné, jen se to celé zbytečně shazovalo nasazenou trapností. Druhá polovina připomínala lacinou nálevnu, kde se podávají uleželé utopence, než nějaký luxusní podnik s předraženým menu. De Funés to spasil jak se dalo. 40% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herca Louisa de Funesa považujem za kráľa francúzskej filmovej komédie. Jeho šialené herecké kreácie sa natrvalo zapísali do dejín svetovej kinematografie. Bol jedinenčný, originálny, nenapodopbiteľný. Stvárnil mnoho nezabudnuteľných postáv, objavil sa v mnohých kultových úlohách. Stačí si spomenúť na inšpektora Juveho, ktorý bol v pätách Fantomasa alebo komisára Cruchota z policajného oddelenia v Saint Tropez. To je totálna klasika. Avšak to čo predviedol vo filme "Grand restaurant pána Septima", ktorý bol natočený v roku 1966, na mňa až tak moc silne nezapôsobilo. V rámci jeho filmovej kariéry to považujem za slabší priemer. No i tak musím tento titul ohodnotiť minimálne tromi hviezdičkami. Louis de Funes je proste legenda. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Počáteční necelá půlhodinka (odhadem) mi přišla hodně zábavná. Potěšila i celá řada známých tváří z jiných komedií s Funèsem, ale nejen s ním. Poté, co byl unesen prezident, začal pro mě film ztrácet zábavnost a byť scény v zasněžených horách vizuálně potěšily, dějově už mě to nelákalo. Za vrchol hlouposti beru scénu se "sáňkujícím" autem po střeše, která po všech těch skocích zůstala netknutá. (?!) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Despotický majitel restaurace se svými neortodoxními metodami vede svoje zaměstance k poslušnosti a k profesionalitě a svoji restauraci k nejvyhledávanějším v Paříži. Bohužel jeden prezident se prostě rozhodne si udělat prázdniny a pan majitel si užije pěkná muka. 4*, pobavil jsem se více než u Četníka. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy se Septim (Louis de Funès) a sekretářka prezidenta valí ze zasněženého kopce dolů, je vidět, že jsou celí od sněhu. Jakmile ale sjedou dolu, jsou zcela čistí. (Mr.Hudson)
  • V taneční scéně nácviku chůze s nádobím dojde při zrychlení tance k rozbití nádobí o podlahu. Při celkovém záběru ale na podlaze není střep ani jeden. (xyran)

Reklama

Reklama