Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keby sa v celom filme Funes nepytvoril, ani by som si nevšimol, že ide o komédiu. Námet je zaujímavý, ale skôr by mi sadol na televízny film. Niektoré scény boli vydarené a vtipné, ale pripadá mi, že tvorcovia príliš tlačia na pilu a snažia sa z každého Funesovho výstupu vyvolať v divákovi hurónsky smiech. Viac film beriem ako klasickú oddychovku na víkendové popoludnie, keď máme plný žalúdok po výdatnom obede, takže sa nám nechce myslieť. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Člověk buď Louise de Funese miluje, nebo filmy s ním vyloženě nemusí - jde totiž o zvláštní druh humoru založeném na pomateném, cholerickém jednání hlavní postavy, v Česku zvlášť okořeněné typickým dabingem pana Filipovského. Už dlouhá léta jsem přemýšlel, v jakém filmu byla ona scéna s parodií Hitlera, a ono tady! Grand resturant jsem viděl nyní poprvé, le mysím, že se nebudu bránit si ho v budoucnu zopakévat při nějaké relaxační chvilce. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dnešnom, poslednom, dopozeraní Grand restaurant pána Septima som rozmýšľal, ako zdôvodniť sám pred sebou tri hviezdičky. Nakoniec som usúdil, že je to zbytočná starosť, ponechal som pôvodné dve a je to v poriadku. Film je označený ako komédia. Ja dodávam, vyčerpávajúca komédia. Tie fórky a kvázihumorné situácie sú už ohraté ako obľúbená vinylová platňa. Tých, ktorí film videli x-krát už nezaujmú a mladí ho vypnú do piatich minút. Za dobový úspech vďačia filmy, ako tento, vtedajšej konkurencii a vtedajším očakávaniam. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva polovica sa mi pacila omnoho viac, lebo Funes si tu zahral sefa restauracie, ktory "tyranizoval" svojich zamestnancov - casnikov, z coho vzniklo obrovske mnozstvo humornych situacii. Okrem toho je tu i jedna scena, na ktorej som sa nasmial, kde Funes napodobnuje Hitlera, takze ak ste tento film este nevideli, tak teraz mate prilezitost. Avsak v druhej polovici po unose prezidenta, ked uz bol prenasledovany zlocincami a musel na seba zobrat zodpovednost za unos, uz tak humorna nebola, aj ked v detstve sa mi naopak viac pacila ta druha polovica, lebo bola plna nahanaciek a akcie... 06.09.2010 _______ Louis de Funès - (Septime) +++ Bernard Blier - (Policajný komisár) +++ Maria-Rosa Rodriguez - (Sophia) +++ Venantino Venantini - (Henrique) +++ Juan Ramírez - (Generál) +++ Folco Lulli - (Prezident Novalès) +++ Hudba: Jean Marion +++ Nemecka Cinema - 100% ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených funesovských komedií. Škoda, že tempo v druhé polovině (pronásledování do hor) polevuje. A když na scénu vstoupí malý orchestr a jeho interpretace státní hymny, je o salvy smíchu postaráno. "Hasiči hrají čistou kvartu a tohle je zvýšená." "Je to si-la si-la." "Ne. Je to re-la re-la." (182.) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo v dobrej atmosfére priaznivej pre improvizáciu v štúdiách Saint-Maurice a na mieste v Paríži, najmä pred Ledoyenom, na Azúrovom pobreží a vo Val-d'Isère. (Arsenal83)
  • Když pan Septim (Louis de Funès) obíhá stánek, v detailním záběru u okénka stojí žena s mužem. Následuje záběr z okna, kdy dostává Septim pokyny, přičemž zmíněná žena k muži teprve přichází. (slatkac)
  • Ve scéně, kdy se Septim (Louis de Funès) a sekretářka prezidenta valí ze zasněženého kopce dolů, je vidět, že jsou celí od sněhu. Jakmile ale sjedou dolu, jsou zcela čistí. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama