Jean GiraultKamera:
Marcel GrignonHudba:
Raymond LefevreHrají:
Louis de Funès, Ferdy Mayne, Martine Kelly, François Leccia, Claude Gensac, Olivier de Funès, Maurice Risch, Jacques Dynam, Dominique Davray, Mario David (více)Obsahy(1)
V komedii Senzační prázdniny se s populárním komikem Louisem de Funesem setkáváme v roli cholerického ředitele střední školy a současně otce dvou synů, z nichž starší mu dělá neustále potíže: propadne z angličtiny, má odjet na prázdniny do Anglie výměnou za mladou Angličanku, pošle však za sebe kamaráda a sám se do anglické dívky zamiluje. Když vše praskne, musí pan ředitel do Anglie vše vysvětlit a urovnat. Jeho cesta však není zdaleka jednoduchá... (oficiální text distributora)
Když odečtu Četníka a Fantomase, je to právě film Senzační prázdniny, který mám nejraději a kde si vybavím herecké mistrovství Louise de Funese nejvíce. Jeho živelné herectví, grimasy, vyřídilka a prakticky neustálá gestikulace dokáže rozesmát sama o sobě. Nepotřebuje k tomu ani mírně trhlý příběh a ani vedlejší postavy, které jsou často jen v roli nahrávačů. Nicméně celkové obsazení je výborné a herecké výkony všech rovněž. Tentokrát také skvěle sedla hudba, ta dokreslila výbornou letní atmosféru celých senzačních Senzačních prázdnin. ()
Klasický pan Funes s partou oblíbených herců, kteří jsou vidět i v dalších filmech s tímto excelentním komikem. Řada zamotaných situací jen nahrává bezpočtu gagů a veselých situací. O dabingu snad ani netřeba vůbec psát. Pan Filipovský je prostě naprostá mega hvězda. Opět hluboká poklona oběma mistrům. 90 % ()
Příjeh není nic moc, ale obsazení a herecké výkony jsou skvělé. Jak to může dopadnout, když děti prominentních rodičů z prominentní školy mají prázdniny. Takový výměnný pobyt studentů mezi Anglií a Francií, to se může stát cokoliv. U řady Funésových filmů se bavím víc. Pro mě je to jeden ze série zábavných, ale pro mě ne úplně nejlepších filmů, jako Lakomec, Na stromě, Piti Piti Pa a Tonoucí se stébla chytá. 70% ()
Asi nejlepší Funésovská komedie kromě Četníků. Zápletka je jak z našich filmů pro pamětníky - jedna záměna osob a jedna láska a svatba, které rodiče nepřejí. K tomu ale tuna gagů, hlášek, situací, vedlejších postaviček (oba sluhové, druhý synáček, svalouš), skvělé opakující se fóry a nakonec dokonalá honička. Asi nejúžasnější jsou anglické blivajzy jako rostbíf se šlehačkou nebo geniální Beatlsovská snová sekvence. Navíc je zde spousta krásných holek a taková ta atmosféra šedesátých let. Zkrátka ideální letní komedie. ()
Pohodova letni komedie, ktera nijak zvlast nevybocuje z vetsiny Funesovych filmu, mozna s tim rozdilem, ze se odehrava ve vic prostredich. Opet tu pribeh slouzi prevazne k silenym Louisovym vyrazum a spouste vtipnych situaci. Film je hodne sviznej, Louis se hodne snazi, jedna scenka strida druhou, ale na 5* to precejen nebude. U nekterych jeho jinych filmu se proste bavim vic. ()
Photo © Studio Canal

- Ve scéně po příjezdu mladé Angličanky do školy Charlese Bosquiera (Louis de Funès), kdy jde pan ředitel ubytovat slečnu do svého domu, vede ji pěšky a ona za ním jede autem, je možné v odrazu bočních skel vozu spatřit celý štáb. (Max_FX)
- Při vjezdu do holubníku poničí vozidlo pletivo, poté však odjíždí a Charles (Louis de Funès) i s autem "zavřený" v holubníku bez porušení, které auto při kolizi způsobilo. (Chip89)
- V záběru, ve kterém si Gérard (Olivier De Funès) a Shirley (Martine Kelly) mění místa v autě, lze spatřit při nastupování Shirley v okénku kameramana. (chleba24)