Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (196)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tento film patří k tomu lepšímu, co považujeme za komedie s Louis de Funesem, i když nedosahuje takových kvalit jako např. Četník ze St. Tropez nebo Smolař. Zde role svérázného šlechtice navíc perfektně sedne Jeanu Gabinovi. Scénář se mi sice zdá trochu slabší, ten konec mi připadal nějak nedotažený, ale celkově lze hodnotit film dobře. Velmi kvalitní dabing (F. Filipovský). Zvláště "úchvatné" jsou salvy smíchu "Funesovy" manželky, to je opravdu síla... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gabin s Funésem se moc nemuseli. Oba byli jiní. Gabin se vždy držel scénáře kdežto Funés najednou natáčení přerušil s tím, že má lepší nápad. Funés byl šašek, Gabin poklidný komik. A když vidím Gabina v tomhle filmu šaškovat, nepřipadá mi to přirozené a je mi ho líto-. Ale i tak je tohle strašně příjemná komedie z těch zlatých francouzských šedesátek a dá se u ní velmi dobře pobavit. A Funes se zde slušně vyřádil. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost nesmrtelných legend "bídníka" Jeana Gabina a "četníka" Louise de Funèse si nemohu pomoci, že jsem očekával mnohem lepší zábavu. Námět je zajímavý, ale se scénářem už to taková sláva není, což by mi zas až tak nevadilo, jako fakt, že není příliš mnoho vtipných situací. Na to já u de Funèse opravdu zvyklý nejsem :(....... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to spočiatku na dobrú zábavu s Funèsom vo forme, okrem grimás a výkrikov padli aj dokonalé hlášky. Ale keď sa film veľmi skoro preniesol od tetovania k oprave zámku, to už nemalo tú správnu šťavu. Gabin nie je komediálny typ na to, aby vtipne posielal ľudí do svojej mokrej hladomorne. Z celkom inej strany sa na takýto námet pozreli domáci filmári v Mužovi, ktorý stúpol na cene. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Klasická, francouzká taškařice. Gabin s Funesem se pěkně doplňovali, ale celkově to bylo slabší. Příběh jednoznačný, jednoduchý, Funesovo myšlení předvídatelné, jeho gegy už tolikrát opakované a profláklé. Né že by byl Funes ten slabší článek, to rozhodně ne, ale něco navíc, něco nepředvídatelného tomu filmu dodává právě Gabin. Prostě řečeno, neurazí, nenadchne. Neznám Gabinovu filmografii (zatím), ale Funes má lepší filmy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • O tomto filmu, zejména o vztahu mezi Jeanem Gabinem (Legrain) a Louisem de Funèsem (Félicien Mézeray), koluje spousta informací. Nicméně jejich rivalita nebyla taková, jak si všichni myslí. Dokonce se v některých scénách na začátku dobře bavili a rozesmávali se navzájem – to je zachyceno v závěru filmu, kdy spolu obědvají. Hlavním důvodem, proč spolu na place moc nemluvili, byl fakt, že každý z nich preferoval jiný styl herectví. Gabin byl pedant, který se učil text do nejmenšího detailu a také ho dodržoval, kdežto Funès byl improvizátor, který potřeboval znát pouze podrobnosti o scéně. Jeho postava ve všech komediích byla prostě vhozena do určité situace a bylo pouze na něm, jak z nich vybruslí. Gabin se tak potřeboval soustředit na scénář, kdežto Funès si promýšlel možné východiska z těchto scén. A tak se stávalo, že díky Funèsově improvizaci musel být scénář upraven, aby dával smysl. Každopádně v době natáčení nebyl scénář hotov a dá se říct, že se psal za pochodu. (Untentrauer)
  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Původní konec filmu měl být takový, že Mézeray (Louis de Funès) nedodrží slovo a postaví vedle Legrainova (Jean Gabin) hradu továrnu. Legrain zklamaný tím, že ho dostihl městský život, prchá ve svém voze. Tento konec Louis de Funès odmítl. (Untentrauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno