Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (197)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dvěma hvězdičkami tentokrát neúčtuji pouze s jedním konkrétním snímkem, ve skutečnosti ty 2* platí pro celou jednu éru a typ lidových komedií 50. a 60. let. Jednoduše mě ty starší francouzské, ale i italské komedie s hvězdnou dvojicí v popředí, pár funčními gagy a spoustou slovní vaty přijdou vyčpělé, někdy pravda zoufale vyčpělé. Je to jakobych měl dát přednost Člověče, nezlob se, když si můžu zahrát šachy nebo Agricolu. Tenhle typ filmu vyloženě neurazí, ale zábavy si s nimi už jeden mnoho neužije. Pro ranné filmy s Louisem de Funésem je tenhle pocit spíše pravidlem než výjimkou. Celkový dojem: 40 %, jedna ze dvou hvězdiček je za přítomnost dvou slavných jmen francouzské kinematografie. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Klasická, francouzká taškařice. Gabin s Funesem se pěkně doplňovali, ale celkově to bylo slabší. Příběh jednoznačný, jednoduchý, Funesovo myšlení předvídatelné, jeho gegy už tolikrát opakované a profláklé. Né že by byl Funes ten slabší článek, to rozhodně ne, ale něco navíc, něco nepředvídatelného tomu filmu dodává právě Gabin. Prostě řečeno, neurazí, nenadchne. Neznám Gabinovu filmografii (zatím), ale Funes má lepší filmy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Denys de la Patelliere /Taxi do Tobruku, Rvacka v Paname/ natocil podla mna len 2 schopne filmy, a to jednak Taxi do Tobruku a tento le Tatoue. Mozno aj preto, ze mu slubili ucast jednak Louis DeFunes /Cetnik ze Saint Tropez, Fantomas/ a jednak Jean Gabin /Touchez Pas au Grisbi, Heroin, Sicilsky Klan/. Film ma dobry pribeh, takze nuda opat nedostala sancu an rozvoj, Obaja herci vedia hrat, tempo dobre, dialogy su na urovni, teda za mna dalsia takmer kultova francuzska komedia /i ked o tom by sa dalo polemizovat/ : 92 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Vážnější francouzské snímky nemusím, ale komedie mám velice rád, i tato se povedla. Dvě legendy v příjemné komedii s jednoduchou zápletkou. Jean Gabin je perfektní herec, ale co se týče francouzského komedianství, tak z těchto dvou legend vždy zvítězí Louis de Funèse, tak tomu je i v tomto filmu, byť se oba skvěle doplňují a vidět Gabina v nevážné roli bylo pro mne něco nové. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy" (což byla pouze lež ze zdvořilosti, jak pozdějí přiznal Funèsův syn), zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)

Reklama

Reklama