Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jedna z vyjjímek, kdy český název nesouvisející s původním je skvěle vybrán. I když nevím, co bylo dřív, jestli písnička Lucie Bílé, nebo název filmu. Velmi zajímavé nahlédnutí do zmatků v životě -náctiletelých ve Švédsku, které jsou patrně dost universální. Trošku z mého pohledu je nevěrohodné, že by holky, které samy ještě nemají ve svém vztahu jasno a prakticky spolu ještě ani nezačaly "chodit" a ještě v tomto věku byly donuceny k veřejnému "coming out-u". ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Krom velmi pěkně zpracovaného námětu o dospívání, bloudění a hledání sama sebe, skvělých hereckých výkonů, musím navíc ocenit a vypíchnout tři scény. Líbilo se mi sebevědomé představení přítelkyně ustrnulým spolužákům ála klidně se z toho všichni po****, je mi to fuk. Zajímavá byla i oslava narozek Agnes, kdy se sešla celá rodina, maminka nachystala bohatě prostřený stůl, tatínek si oblékl čistou košili s knoflíky zapnutými až ke krku a společně netrpělivě čekali v obývacím pokoji na chybějící hosty. Moc hezká sociální sonda do Švédska na konci devadesátých let. A samozřejmě spontánní stopování do Stockholmu "Co to sakra děláme? Jsme úplně šílené!...Já vím...Ale jsme zatraceně cool." :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých teen filmov, ktoré na mňa zapôsobili maximálne úprimne. Je myslím umenie, ak dokáže tvorca postavami, do ktorých koží sa nedokážeme na sto pro vcítiť, pretože jednoducho sme väčšina heterosexuáli, vzbudiť empatiu. Láska je láska bol taktiež aj jedným z prvých filmov, ktorý ma kedysi nasmeroval v oblasti kinematografie na sever. Ale kľudne by som v Škandinávii aj žil. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Poněkud nudné a ospalé švédské městečko, rozhodně ne nudný film, fucking je příznačné. No na to, že je to o mladých holkách, které svrbí, je to úplně pecka, obrovské překvápko. Zajímavé, ze života, holky sympaťačky. Má to všechno, co má film mít. Jak minuta nezáživného filmu někdy trvá věčnost, Fucking Amal utíká příliš rychle :-( 100% ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Něžný film o lásce mezi náctiletými a hlavně ještě tak trochu dětmi. Při rozhovorech kluků s holkama ve filmu a při poslechu snů a tužeb krásné Elin jsem se neubránila úsměvu. Takhle má vypadat správnej teenager, vyvádět, rozčilovat se, nesouhlasit, ale přitom si věřit, chtít všechno zkusit, do všeho se vrhat po hlavě, přehánět. U tohodle filmu jsem úplně ucítila, jak mě pohladil u srdce, jak mě zahřál. Je to svým způsobem návrat do mladých let, kdy jsem také tajně sháněla fotky vyšších ročníků, abych si mohla vystřihnout svého oblíbence. Tyhle úlovky jsem už dávno ztratila, ale fotky bez hlav mých "lásek" doma v šuplíku pořád mám :). Báječný film na navození té správné nostalgické a přitom hřejivé nálady. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Lukas Moodysson napsal devět návrhů scénáře. (Kulmon)
  • Speváčka Lena Katina uviedla, že producent Ivan Šapovalov sa rozhodol pre vytvorenia speváckeho dua tAtU, ktorého bola súčasťou, práve po pozretí tohto filmu. (Arsenal83)
  • Název filmu vznikl z fráze, kterou si poznamenal režisér Lukas Moodysson na první stránku scénáře. Někdo si všiml, že jako název nezní špatně a nakonec byla použita jako oficiální název. (IQ Tiqe)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama