Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Česká zápletka "ze života"... no, spíše thrillerový potenciál ubržděný pod možnosti žánru napětí. Trochu samoúčelná vycpávka dramaturgie tv vysílání ve formátu studentského filmu, které zde chybí uvěřitelné drama. I herci by pak věděli, co hrát, takto jsou často postaveni do statických scén. Příjemný Norbert Lichý, jehož s lehkostí načrtnutá postava živí marné naděje, a pár dalších (spíše těch u vedlejších rolí) hereckých výkonů. 1-2*. Stand by me ! ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Film s otevřeným koncem, který byl ale vlastně rozuzlením. Pěkné. Ale co dál? V Sokolovi jsem neviděl vážnou postavu, ale toho blbnoucího Ondru Sokola z Partičky, a to v mnohých scénách. Celkově ten námět je ohraný, ale mnohé věci ve scénáři jsou značně přitažené za vlasy, možná jsou až absurdní (poté, co je Stivínová znásilněna jedním z vrahů, začne mu tykat a odejde kvůli něj od Sokola). Jinak, ta hra, kdy jsou manželé podezřelí z vraždy díky chytrým tahům obou vrahů-vyděračů, to je opravdu jediný klad scénáře, který je jinak úplně na nic. Čekal jsem, že to bude dotaženo do bezmocného konce, zvlášt´, když se v roli vyšetřovatele případu objevil Stránský. Ale stejně nás tvůrci "překvapili" hepáčem, všichni se k sobě vrátili, nalezli to, co je pro ně nejlepší a dopadlo to tedy tak, jak to dopadlo. Ne úplně zle (na televizní poměry), ale hitparáda to není. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekala jsem víc od projektu, který po dlouhé době ukazuje talentovaného Ondřeje Sokola v jiné rovině než v té partičkovské. Jeho výkon ("Já se vám na vaše tlusté čáry můžu zvysoka vysrat. Nashledanou." :D :D) drží celý poněkud nelogický příběh nad vodou. A paní Stivínová vypadala tak otřesně, že celá naše rodina nechápala, jak se tomu mafiánovi může líbit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otázky typu "ako by som sa zachoval ja?", či "zdôveriť sa polícii - tomu nedôveryhodnému skorumpovanému molochu?" sa príjemne prevaľujú v mysli aj po skončení dobre rozohraného, no v druhej polke slabšie ukočírovaného tv filmu. Akoby sa autori snažili vŕšením rodinných nezhôd a pracovných prieserov nasilu presvedčiť diváka, že podaním ruky zločinu sa zrúti celý doterajší profesný i intímny život a len myšlienka na spoluprácu s políciou dokáže veci prinavrátiť späť do tých správnych koľají. ()

Vivian 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvopočátku jsem měla problém s málo uvěřitelným a těžko pochopitelným (byť herecky skvěle zvládnutým) chováním hlavních aktérů, kteří mě nezřídka vyloženě rozčilovali, a to tak, že jsem se za celou dobu nedokázala vžít do jejich pocitů a myšlenek a nebyla jsem schopná si představit, jak je možné, že se člověk v takové situaci chová tak neuvěřitelně nesmyslně. Divák, který v takové situaci nikdy nebyl, si pochopitelně těžko dokáže představit, co takový zážitek a následný tlak s člověkem udělá, ale mně to zkrátka připadalo neskutečně nesmyslné a čekala jsem, že mi ten film pomůže to pochopit, leč nestalo se... (Polo)otevřený konec mě trochu uklidnil (pan Vondruška konečně udělal něco racionálního), nicméně vzhledem k tomu, jak se ti dva chovali po celou dobu filmu, si dovedu představit, že případné pokračování by stejně dopadlo blbě... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)

Reklama

Reklama