Reklama

Reklama

Ústřední postavou filmu je sedmiletý chlapec Pepper Flynt Busbee (Jakob Salvati), který těžce nese otcovu nepřítomnost za druhé světové války, když je poslán bojovat do Tichomoří a je zajat. V USA panuje nesmírná nenávist Američanů vůči Japoncům, kteří byli v té době v zemi jako rezidenti. Na radu místního faráře se malý Pepper spřátelí s japonským usídlencem jménem Hašimoto (Cary-Hiroyuki Tagawa). Jak se poznávají blíže, oba se začínají sebe vzájemně vážit. Pepper se od Hašimota dozvídá, jak se postavit těm, kteří ho šikanují kvůli jeho malé výšce. A jak se přičinit o to, aby se otec, který je pohřešován v boji, vrátil po skončení války domů... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (54)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Skrz dětskou naivitu, obrazotvornost a nevinnou doslovnost nahlížená síla víry malého chlapce, který zoufale (a slepě) dělá vše pro návrat svého otce z války (např. se spřátelí s opovrhovaným Japončíkem), ponechává naštěstí místo i pro pragmatickou interpretaci. Na humanistické "křesťanské" myšlenky totiž nemůže nikdo říct ani popel (byť oslavování shození atomovky na Hirošimu mi nepřipadlo zrovna košer). No ať už se ve výsledku o "božský zázrak" jednalo, nebo ne, mohl milý, lehkonoze úsměvný filmeček skončit nesentimentálně před ním, ale nepokazil ho. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe film, ktorý ma dojal k slzám, aj keď tá hra na city bola občas až veľmi prenikavo naivná. Trochu mi vadila aj tá fantasy vložka, ale inak nemám príbehu v podstate čo uprieť. Veľmi pekná reflexia nádeje malého chlapca, ktorý bol ochotný spraviť všetko pre návrat svojho milovaného parťáka = vlastného otca, zo zajatia nekonečnej vojny (teda pre mňa osobne by bolo neurčité čakanie na svojich milovaných nekonečnou nočnou morou). To celé obalené rúškou symboliky vo forme zoznamu dobrých skutkov a veľmi príjemným hereckým obsadením. Ale rozhodne celým príbehom hýbala najmä nádej, ktorá naozaj chvíľkami pôsobila skôr ako zúfalá naivita. A to sa mi na tom páčilo, pretože Nádej a Naivita majú k sebe niekedy naozaj veľmi veľmi blízko! ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem musel dlouho přemýšlet, než jsem ho ohodnotil. Chlapci odjede milovaný táta do války a podle všeho se už nevrátí. Chlapec díky trikům oblíbeného kouzelníka zjistí, co je to víra. V kostele ho pak v kázání zaujme hořčičné zrnko - že tolik víry stačí... A tak začne chlapcova cesta víry. Problémem je, že jeho cesta je založena na víře v to, že se jeho otec vrátí, Boha z toho nějak úplně vypustil(i)... Takže shlédnutím člověk sice nic nezkazí, ba naopak pravděpodobně nad silou víry zapřemýšlí též, nicméně jako film šířící poselství lásky ho doporučit nemohu. PS:film vypráví o těch, co zůstali doma, nikoli o válce ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ehh. Nádherná záležitost. Tenhle film mně dostal. Škoda, že já podobný seznam neměl... Zbožňuji Ameriku čtyřicátých let. Dobu kdy většina mladých mužů bojovala v Evropě nebo v Tichomoří. Ameriku, které se válka až tak nedotýká snad jen vyjma akcí na nákup válečných obligací a armádních aut, která tu a tam zastavila v té či oné ulici... To když důstojník letectva, námořnictva nebo pěchoty nesl rodině smutnou zprávu. Váš muž, otec, syn.. byl zabit v akci. Z těch lepších byly ty, že byl zraněn či zajat. Poslení ne moc povzbudivá zpráva, ale také nabízející malý díl naděje byla že je onen muž nezvěstný. A takovou zprávu přinese důstojník námořní pěchoty rodině i v našem příběhu. Milující synek Pepper se rozhodne, že zbožňovaného tátu a svého nejlepšího kámoše v jednom dostane z války domů živého. K tomu mu má dopomoci seznam úkolů z tajné knihy, které posílí jeho víru a bude-li Bůh chtít, otce vrátí. Tak to alespoň tvrdí farář, když mu seznam předává aby přišel na jiné myšlenky. A tak se sedmiletý klučina vrhne do plnění úkolů, jejichž účel někdy z prvopočátku ani sám nechápe, ale během nichž pozná opravdové přátelství i sílu víry v sebe sama. --- Film se velmi zvolna rozjíždí a i když je malý Jakob Salvati sladký a šikovný, nemá to ty správné grády. S nástupem postavy Japonce Osimota film však dostal hlubší rozměr a ke konci jsem se měl fakt co držet jak se mnou cloumaly emoce... ---- Z historického hlediska mám jen jednu výtku a to atomový výbuch promítaný v kině. Nechápu proč, ale u Hirošimy místo toho točeného osádkou Enoly Gay dali do filmu pokusný poválečný atomový výbuch, kde jsou na záběrech jasně patrné opuštěné lodě rozmístěné v různých vzdálenostech od epicentra. Ale nechť, toho si smrtelník asi ani nevšimne. :-). Každopádně tenhle film měl grády a takovéhle filmy já rád! Za mne je to tedy za 5 hořčičných semínek, co pohnou horou. * * * * * ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Příjemný film ke shlédnutí s manželkou či milenkou, které si rády u filmu pobrečí a stačí jim to. (manželka brečela od začátku do konce...) Pro mě to bylo ale trochu málo. Herecky byl film poměrně nevýrazný. Jediný, kdo za to opravdu stál byla Emily Watson. I Kevin James v jiné než potrhlé pozici byl příjemným zpestřením, ale ostatní výkony byly velmi rychle zapomenutelné. V závěru musím ale film hodnotit nadprůměrně, doják je prostě doják :-) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Zemětřesení zobrazené ve filmu se skutečně stalo v Los Angeles 3 měsíce před výbuchem bomby v Hirošimě. (michy9073)
  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)

Reklama

Reklama