Reklama

Reklama

Bláznivý

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po bitce se spolužákem, která končí padesáti stehy na hlavě, je Lyle Jensen odeslán na soukromou psychiatrickou kliniku pro mladistvé. Jeho návaly vzteku a agrese se začínají vymykat kontrole. V ústavu potkává zajímavou sbírku lidí: maniodepresivního Chada, nočními můrami sžíranou Tracy se sklony k sebezohavování, násilnického Mikea a zneužívaného Kennyho. Všichni jsou ztraceni v době plné nepochopení a neochoty naslouchat. Pokud si sami uvědomí užitečnost své existence, mají vyhráno. V hlavní roli uvidíme nadějnou hollywoodskou hvězdičku Josepha Gordona – Levitta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela drama z psychiatrickeho ustavu pre mladistvych. Velkym plusom su herecke vykony nielen hviezdneho osadenstva, ale aj totalne neznamych tvárí. Minusom je trochu protivna roztrasena kamera, ktora az prilis casto zabera hercov v detailoch. Reziser mal asi dojem, ze vdaka tomu bude film posobit civilnejsie a realistickejsie, ale na mna posobila rusivo. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Po Dočasnom domove ďalší film s podobnou tématikou. Tento však podstatne tvrdší krutejší. Práca vychovávateľov a psychoterapeutov v takom zariadení je nesmierne náročná. Mne niekedy pripadala málo účinná, keďže tam chodili 17 roční tínidžeri, ktorí museli v zmysle zákona v osemnástich zariadenie opustiť. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Všichni máme velkou touhu žít, ale nikdo pořádně nevíme jak - a Lyle, Tracy, Kenny a Chad v tom tápou ještě mnohem, mnohem víc, proto ta nejistota i určitá provinilost, kterou čteme v jejich očích a která se společně se strachem ze života odráží v každé z výborně zahraných postav natolik, že nervní kamera byla mnohdy navíc a dost rušila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY SE TĚ BOJÍM. DÁVÁ TO SMYSL?“ … ,,JO, DOCELA DOST TO DÁVÁ SMYSL. TAKY SE NĚKDY BOJÍM SÁM SEBE.…“ /// Léčebna Nortwood, sbírka frajerů a frajerek s disociálním a agresivním chováním, agorafobií (ne vole, to není strach z traktorů…), automutilací… rozborka duší nemocnejch lidí a důkaz, že někteří lidé by mít děti neměli (za každou cenu!). Film plnej hledání smyslu života zvláštním způsobem, protože ONI vyjadřujou svý pocity jinak. Pohled na léčebnu drsnější jejich diagnosťáku, filmovej pokus o sondu, která je zakončená světlem na konci tunelu. Udivit by mohla hlavně ta realita. Ale takovej je život. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Proč rozbitejm agresivním magorům nepouštěj ,,doma“ Deftones. 2.) Kreslím takový ty vobrázky, na kterejch cesta končí v půlce. 3.) Thx za titule ,,Black cloud“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne jeden z kategórie tých lepších a kvalitných filmov z prostredia psychiatrickej kliniky. Vynikajúci herci v ústredných roliach a trefný scenár mohli byť podporené lepšou kamerou - alternatíva a prehĺbenie dojmu sa nemusí rovnať hneď "parkinsonovský štýl". Ale inak veľmi dobrý a silný filmík, natočený bez príkras, priamo úmerne tomu, aké drsné to musí byť/je na psychiatrii. Tvorcovia veľmi pekne a elegantne kladú otázku, či to má celé vôbec vlastne zmysel a či to nie je "len" o tom, aby si každý niesol svoje bremeno, najlepšia ako sa len dá. Btw: tá "rozbíjačská" scéna za hudby Deftones mi výrazne evokovala staré zlaté časy blbnutia na M.Mansona s parťákom Wormboyom, kult!:))) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Van Goghův obraz "Havrani nad obilným polem", probíraný v léčebně, byl namalován v Amsterdamu. Tedy tam, kam se Lyle (Joseph Gordon-Levitt) snaží utéci. (montana_cz)
  • Film byl natočen na digitální videokameru Sony PD150. (HellFire)
  • Většina komparsistů ve filmu byla opravdovými pacienty ústavu léčícími se z depresí. (montana_cz)

Reklama

Reklama