Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack a Will spolu chytají pstruhy, které pak odnesou k Hannibalovi a ten je připraví k večeři. Chtějí se přenést přes minulé události a začít s čistým štítem. Ve stáji je nalezen mrtvý kůň. Veterinář si všimne, že má zašité břicho, a tak ho otevře a vytáhne z něj mrtvou ženu. Případ přebírá Jack a jeho tým. U Hannibala v kanceláři je úplně nová pacientka Margot, která se pokusila zabít svého bratra za to, co jí udělal. Hannibal jí však moc nepomáhá a našeptává jí, aby ho zabila. Technici v těle mrtvé ženy naleznou živého ptáka. Will se přijde podívat na místo činu, aby zjistil vrahův motiv. Přijde na to, že vrah ženu zabil a dal do ní ptáka, aby to vypadalo jako znovuzrození. Jack a Will se vydají za Peterem, který pracuje se zvířaty. Jack ho podezírá z vražd, ale Willovi je jasné, že nic neudělal. Will se vrací k Hannibalově terapii. Hannibal po něm chce naprostou upřímnost a zeptá se ho, jestli se ho ještě pokusí zabít. Will odpoví, že ne, protože teď mu konečně Hannibal přijde zajímavý. Alana vyslýchá Peterova sociálního pracovníka, který se stává podezřelým. Nemají ale žádné důkazy, a tak ho musejí propustit... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (2)

Hannibal (2013) (seriál)

  • V epizodě Sorbet (2013) při servírování večeře v podobě skopového jazyka na houbové omáčce pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen): "Bylo to obzvláště upovídané jehňátko," čímž odkazuje na film Mlčení jehňátek (1991), kde postavu Lectera ztvárnil Anthony Hopkins. V epizodě Su-zakana (2014) se zase několikrát objeví špaček, anglicky "starling", což poukazuje na Clarice Starlingovou (Jodie Foster), jednu z hlavních postav zmíněného filmu a jeho knižní předlohy. V jedné scéně si pak lze všimnout, jak Hannibal hladí jehně. (Moly)

Hannibal - Série 2 (2014) (série) (S02)

  • Ve 2. řadě se divák vydává na gastronomický výlet do Japonska. V 1. epizodě Kaiseki (2014) se lze těšit na „Kaiseki", japonskou hostinu, která se pořádá ke zvláštním příležitostem a skládá se z několika chodů. Čím více chodů, tím větší slavnost. A třináct, to už je pořádná nálož i na japonské gurmety. Prvních devět chodů z třináctichodové hostiny nese následující názvy. Název 2. epizody je Sakizuke (2014), což je předkrm, podobný francouzskému amuse-bouche. Název 3. epizody je Hassun (2014), což je druhý chod, který se připravuje ze sezónních potravin. Většinou se servíruje sushi. 4. epizoda nese název Takiawase (2014), chod obsazující zeleninu s masem, rybou nebo tofu. 5. epizoda je pojmenována Mukōzuke (2014) - sezónní sashimi. 6. epizoda se jmenuje Futamono (2014) – obvykle se podává polévka. 7. epizoda Yakimono (2014) - opět ryba, tentokrát se podává pečená na ohni. Název 8. dílu je Su-zakana (2014), obvykle zelenina. Tento chod slouží k tomu, aby si naše chuťové pohárky trochu odpočinuly. 9. epizoda nese název Shiizakana (2014) - tento chod patří mezi nejsytější, podává se teplý. (Zdroj: AXN CZ/SK)

Reklama

Reklama