Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V březnu roku 1984 otřásla Islandem šokující událost. Po nečekané prudké bouři se několik kilometrů od pobřeží potopila rybářská loď i s celou posádkou. Jeden člen posádky však popřel veškeré fyzikální zákony a přežil šest hodin v Severním ledovém oceánu. Guli sám bez pomoci doplaval až ke břehu islandského ostrova a překonal i strastiplnou cestu přes pusté lávové pole. Ačkoliv lékaři podrobili Guliho řadě testů, dodnes zůstává záhadou, jak podobný nápor mohl vydržet. Silný a tajemný lidský příběh, který se na Islandu stal legendou, inspiroval slavného islandského režiséra, scénáristu a herce Baltasara Kormákura k natočení filmu Hluboko. Snímek vypráví jak celou nešťastnou událost, tak následující mediální smršť, kterou příběh zázračně zachráněného trosečníka vyvolal. Na pozadí celého dobrodružného příběhu se vine téma síly lidské vůle a osamění přeživšího. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (122)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť z mojej strany ... civilne natočené ... islandská krajina, vetrom ošľahaní rybári, nešťastná udalosť a taký jeden zázrak ku tomu ... skutočné zábery pomedzi titulky dokazujú, že Kormákur to vôbec neprehnal, držal sa skutočnosti a pre mňa je zaujímavé, že samotný Guli síce na natáčaní spolupracoval, ale pozrieť si to nechcel. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Ano, toto opravdu není film pro diváky odchovaných na "dokonalých búrkách" ...díky bohu! Měl jsem v plánu psát dlouhý oslavný komentář, ale pak jsem si vzpomněl na hlavního hrdinu a řeknu jen, že do hloubky tohoto filmu těžko dokáže proniknout ten, kdo si aspoň občas nepopovídá s racky a kdo má problém s faktem, že žít znamená hlavně věřit. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrý duben.. :-) tak Baltasar si mezi dvěma americkými akčáky s Wahlbergem odskočil domů kvůli tomuhle? Je vidět, že jej Hollywood opravdu časově zaměstnává, protože si se scénářem moc práce nedal.. V podstatě se jedná o dokument, kterému k celovečeráku chybí pořádný déj.. Pěkně to shrnul sám velký Pomo.. Když ale přimhouřím artové oko festivalového harcovníka, musím být Kormákurovi vděčný za filmové zpracování neobyčejného osudu jednoho obyčejného rybáře, který by jinak znali jen na Ostrovech západních mužů.. Mějte se filmově! Woo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nemyslim si, ze ma film nejakou slabinu nebo by se melo jednat o nejakou odu na islandske vlastnosti jejich obyvatel. Je to pribeh jednotlivce, ktery se stal. Pres az neuveritelny namet vsak filmu chybi nejaka vetsi jiskra. Na druhou stranu ale musim ocenit atmosferu, kde se nezapre seversky naturel a zpusob odvypraveni je chladnokrevny a temer bez emoci. O. D. Olafsson v roli Guliho presvedcil a divak nemohl hlavnimu hrdinovi nefandit, zvlast po takove dlouhe zime, ktera zde letos byla:-)! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

*** za to, že přežil, došoural se domů a tím to mělo končit. Zajímavý příběh neskutečného přežití člověka, jehož organismus prostě fungoval jinak. OK, díky za info, to by na nějakých 45-60 minut stačilo. Všechno, co se dělo potom, už bylo zbytečné a zbytek mohly dovyprávět t právě závěrečné titulky. Za tu část po záchraně jde jedna * kvůli zbytečnosti a nudě pryč. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Baltasar Kormákur uvažoval, že snímek natočí ve Španělsku, nakonec se ale pro věrohodnost rozhodl pro Island. (chelseaman22)
  • Účast brunetky ve filmu byla režisérem Baltasarem Kormákurem zdůvodněna tím, že v každém filmu musí být alespoň jedna žena. (chelseaman22)
  • Fenka psa byla vybírána velice pečlivě, dle slov režiséra Baltasara Kormákura byla hledán co nejstarší a nejodpudivější fenka. Ta několik týdnů po natočení snímku zemřela. (chelseaman22)

Související novinky

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

20. Dny evropského filmu oslaví kulatiny

06.04.2013

V tomto roce vstupují 20. Dny evropského filmu do nové dekády - letos je to 20 let od vzniku filmové přehlídky. Program zahrnuje na 48 filmů z více jak 25 evropských zemí. Praha 11. - 18. 4. / kina… (více)

Reklama

Reklama