Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (128)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Výborný, napívaný thriller, který mě od druhé poloviny už nepustil od obrazovky. Alain Delon jako Tom Ripley, který v cestě za bohatstvím a láskou krásné Marge zabije dva muže, bravurně zvládá roli chudého, avšak schopného a inteligentního mladíka. Režiséru René Clementovi se daří Toma Ripleyho postavit do takového světla, že mu nakonec fandíte a doufáte, že jeho plán vyjde. Jen malá poznámka na okraj. Na začátku filmu se mihne Romy Schneider (ta otravná přítelkyně Freddyho). Přijela se tenkrát podívat za Alainem na jeho natáčení a režisér R. Clement hned využil její přítomnosti ;-) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o průměrný film, tzn. nebylo to špatné, ale ani ne extra dobré. Filmu by slušel lepší úvod, dále se tam nacházely nudné zdlouhavé scény. Avšak postava Alaina Delona mi byla sympatická, i když bych záporákovi fandit neměl, ale získal si mě více, než Maurice Ronet. Konec pak byl celkem fajn. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Při sledování Talentovaného pana Ripleyho kdysi dávno jsem vůbec netušil, že je to pouze remake. Musím říct, že tato původní verze je opravdu vynikající - herecké výkony, atmosféra prosluněné Itálie i promyšlený děj. Jen bych řekl, že oproti remaku je zde pár drobných nelogičností a závěr je opravdu z kategorie "WTF". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že asi skoro každý videl ako prvú verziu z 90. rokov. Potom nikomu nedá neporovnávať. Ale skúsim sa pozrieť na V plnom slnku ako divák bez znalosti novšej verzie. Atmosféra je neopakovateľná, psycho je poriadne a z neho aj toho slnka nás páli chrbát ako Deloina po úpale. Lenže trochu vytŕčajú určité logické nedostatky, ktoré som si chtiac nechtiac spájal s reálnymi situáciami. Naučiť sa po niekom podpis, mi pripadá po skúsenostiach so zapisovaním spolužiakov na vyške ako nič, zato napodobiť hlas je myslím takmer nemožné. Pritom vo filme je to presne naopak. Rovnako pasivita mužskej obete je trochu prekvapivá, ale zase dopĺňa to nepríjemné psycho všade navôkol. Tu z toho slnka všetkým hrabe, mali sa ísť radšej lyžovať. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sladká šedesátá léta, léto, moře, Itálie, mladí, krásní a bohatí. Jo a vražda! Znepokojivě pohledný Alain Delon tady hraje muže, který si hraje na jiného muže, aby se dostal k penězům. Těžké téma je dáno do kontrastu s prázdninovou atmosférou. Hrozba odhalení nad hlavním hrdinou/padouchem visí celou dobu a já byl zmaten, neboť jsem zloduchovi s andělskou tváří nepokrytě fandil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (25)

  • Autorka Patricia Highsmith, ktorej román bol predlohou, vyjadrila spokojnosť s filmom, ktorý označila za „veľmi krásny na pohľad a zaujímavý pre intelekt“. Bola však sklamaná zo zmeneného konca filmu a označila ho za „strašný ústupok takzvanej verejnej morálke“. Filmári však v čase natáčania v roku 1959 nemali na výber, pretože kvôli silnej cenzúre by pôvodný záver neprešiel. Viacerí kritici sa domnievali, že nový koniec bol napriek tomu dômyselný a vynikajúci príklad toho, ako urobiť „z núdze cnosť“. (Arsenal83)
  • Natáčelo se na italském ostrovu Ischia a v Římě. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřel Alain Delon

Zemřel Alain Delon

18.08.2024

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve svém domě ve městě Douchy zemřel v něděli 18. srpna legendární francouzský herec Alain Delon. Bylo mu obdivuhodných osmaosmdesát let. Zprávu potvrdili tiskové… (více)

Reklama

Reklama