Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (110)

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Smolaři Pierru Richardovi se nepodaří utopit se, na stejném místě jako se to nepodaří televizní reportérce, do které se zamiluje. Náhodou se dostane do soutěže, kterou ona, se svým bývalým milencem, moderuje. Je v družstvu Pařížanů, kteří byli schválně vybráni jako nemehla, aby se povzbudil bouřící se venkov. Družstvo však vyhrává a z Pierra se stane hvězda. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Hrozný zklamání, i přes poměrně nápaditej rozjezd. Nejvýstižněji bych to asi popsal jako nepovedenej pokus o grotesku. Ano, hlavní hrdina byl od dětství velkej smolař, ale nahánět to ještě tím, že ho občas nesmyslně praští něco po palici nebo díky svý potrhlý nešikovnosti spadne v lese zrovna náhodou do tůně apod., to si radši pustím Laurela a Hardyho, ti to uměli líp. O zbytku děje a tý ujetý soutěži se ani vyjadřovat nebudu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard, pokud není dabovaný svým kmenovým dabérem Petrem Olivou, ztrácí hodně ze svého projevu. Navíc, tohle je tak slabomyslné, že se to dá dokoukat s vypětím všech sil. Ani jednou jsem se nezasmál. Název zněl dobře. Nuda. Eduard Cupák se zoufale hlasově nehodil na nejznámějšího francouzského blondýna, který rozhodně natočil vtipnější a chytřejší filmy. 1* jen za Richarda. 20% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Život plný malérů jsem dodnes neviděl a jsem víc než překvapený - jsem přímo nadšený. Pierre Richard sice hraje víceméně stejnou postavu jako v mém milovaném Kopytu, jenže nálada tohoto filmu je úplně jiná. Obzvlášť zpočátku je to film dost tichý a dalo by se snad říct i citlivý (samozřejmě na richardovské poměry). Postupně se však rozjíždí, přináší další postavy (skvělý Mario David coby boxerský šampion nešampion) a vrcholí televizní soutěží, která mě místy doháněla až k slzám (hlavně při scénách typu "venkované sledují televizi, ať právě dělají cokoliv"). Romantická linka funguje výborně, humoru je dost a dost. Nemůžu ovšem souhlasit s těmi, kteří nejsou spokojeni s dabingem - Eduard Cupák se mi k Pierru Richardovi hodí stejně jako Petr Oliva (ne-li víc). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno