Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v plné síle. Napsal si scénář, záhral hlavní roli smolaře Alfréda a to vše si sám zrežíroval. Jeho styl humoru a postavy, které jsou z valné většiny životní smolaři, mi sedí jako málo co. Při telezní show jsem málem umřel smíchy :-). Určitě jeden z nejvýraznějších francouzských komiků od 70. let....... ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Opět jsem měl problém s hodnocením. Tentokrát u komedie Život plný malérů. Má báječný dabing, na který můžeme být vždy hrdí.A teď k samotné komedii. Je to klasická PierreRichardovina. Opět hraje smolaře, na kterého se smůla lepí na každém kroku. Film nepostrádá lehkou romantiku s happyendovým koncem. Film je v podstatě pitomoučký s některými velice infantilními vtipy. S hodnocením jsem se pohyboval mezi 6 a 8 body. Úplně mne dostala scéna z policejní stanice v prvé části filmu. Ta mne doslova odrovnala. Nešťastný výraz v policajtově tváři, který se snažil správně napsat do protokolu jméno hlavního hrdiny patří k nejkouzelnějším situacím z celé komedie. Nakonec jsem se rozhodl pro hodnocení mírně nadprůměrné. ()

Reklama

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Smolaři Pierru Richardovi se nepodaří utopit se, na stejném místě jako se to nepodaří televizní reportérce, do které se zamiluje. Náhodou se dostane do soutěže, kterou ona, se svým bývalým milencem, moderuje. Je v družstvu Pařížanů, kteří byli schválně vybráni jako nemehla, aby se povzbudil bouřící se venkov. Družstvo však vyhrává a z Pierra se stane hvězda. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* smola * láska * Paríž versus vidiek * Francúzska komédia z roku 1972, ktorú natočil Pierre Richard, je príbehom smoliara. Architekt Alfred Dhumonttiey (Pierre Richard) sa pri pokuse o samovraždu zoznámi s Agátou (Anny Duperey). Napriek smole, ktorá Alfréda stretá na každom kroku, sa stáva vodcom skupiny v zábavnej televíznej súťaže "Paríž versus vidiek" a postupne si uvedomuje svoju lásku k Agáte a opúšťa ho smola. Komédia je plná klasických grotesiek a typických vtipov Pierra Richarda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mnohem lepší herec než režisér a scénárista, ale tam, kde se drží toho, co jej jako herce proslavilo, tedy postavy sympatického nešiky, který čelí nepřízni osudu a naschválům okolí, film opravdu drží pohromadě a funguje na jedničku, jenže v druhé polovině se nějak scénář rozbředne a snímek ztrácí nejen na tempu, ale i na účinnosti. Od skutečně skvělého začátku jde kvalita filmu vlastně neustále dolů a závěrečné desetiminutovce bych dal snad jen jednu hvězdičku. Tři hvězdičky a 55 % celkového dojmu jsou nakonec rozumným kompromisem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama