Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Když se řekne situační komedie, já osobně si představím Mr. Beana. Je to mmj. způsobeno tím, že jich nemám až tak moc nakoukaných. Rozhodl jsem se to napravit a kam jinam sáhnout, než do širokého repertoáru francouzských komedií. Nalevo od výtahu mě příjemně překvapilo chytrým scénářem s postavami, které byly s výjimkou psychopata souseda veskrze normální, takže se ty humorné scény odehrávaly bez použití prvoplánovitého šklebení, pádů, nebo jiných italianopropriet, které jsem měl s tímto žánrem spojené. Prostě jde poznat, že jde o přepis dvadelní hry, ve které musí dialogy fungovat. Jeden trochu trouba malíř, dvě krásné ženy a jeden superžárlivý soused. Zamíchat, protřepat, nasypat do bytů, ve kterých se prohání průvan a sledovat, jak se spořádanému Yannovi promění schůzka v katastrofální fiasko. Velmi příjemné překvapení. Pohodová záležitost stvořena jen pro pobavení...žádná dramedie, ale čistá frkomedie ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejnetypičtější richardovka. Tentokrát žádné sólo pro jednoho popletu, ale kolektivní crazy komedie s rovnocennými postavami. Zabouchnuté dveře přivedou mladou dívku do bytu souseda, který čeká jinou dámskou návštěvu, vrací se slečnin žárlivý přítel, nachází souseda ve svém bytě atd. Prostě situace tak komplikovaná, že největší chybou by bylo chtít ji racionálně vysvětlovat. Zvlášť když má každý ze zúčastněných dobrý důvod neříkat celou pravdu... Tak jako v předchozích filmech Edouarda Molinara (Oskar, Klec bláznů). Jediný zádrhel vidím v nevhodném obsazení Richarda Bohringera. Ano, pro roli cholerického žárlivce s vraždou v očích se typově hodí. Jenže problém nastane v poslední třetině, kde se přehoupne do jiné polohy. Tam to začne povážlivě drhnout, nudit a jinak svižné komedii to kazí gradaci. 60% ()

Reklama

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

I když Hořčice mu šlape na paty, je tento film z těch, ve kterých Richard hrál, mým nejoblíbenějším. Co dodat ke komentářům, které už zde jsou? Občas si protiřečí - jede označí scénář za slabý, druhý za kvalitní. Já se kloním k té druhé skupině. I když je fakt, že bez Richarda by to nebylo ono ani s kvalitním scénářem. P.S. Kde se dá sehnat takový zajímavý zapalovač? ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Mít za sousedy extrémně žárlivý pár by možná ještě nebylo to nejhorší. Co ale dokážou způsobit zabouchnuté dveře a obyčejné požádání souseda o výpomoc :) Potom se není co divit, když tady už i zapřísáhlý abstinent mění svoje zásady a i tu blbou „ballantinku“ shledá coby radostnou spásu. Má žena si ohromně rozumí s naším sousedem. Oni se přímo zbožňují... ()

KlárkaD 

všechny recenze uživatele

Poměrně opomíjená richardovka, které by podle mě zasloužila více pozornosti, je neuvěřitelně vtipná a zábavná. Pro mě možná nejoblíbenější film s božským Pierrem Richardem. P.S. Pokud máte zapalovač vypadající stejně, jako váš revolver, se kterým o víkendu střílíte do plechovek, dávejte si sakra pozor, ať si je nespletete :D ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama