Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (105)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivá špionážní kriminálka, příběh muže, který se po dlouhém oddechovém čase má vrátit do akce, mě zaujal od samého začátku. Hra s divákem či lépe řečeno hra na kočku a na myš mi nedala vydechnout, neb jsem netušila, kdo je ve skutečnosti kočka (predátor). Houstnoucí napětí a utahování smyčky okolo krku hlavní postavy mi vůbec neudělalo dobře.. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vynikající špionážní thriller, v němž společně s hrdinou nevíte, kdo je kdo a na čí straně stát. Hodně civilně a střízlivě natočené, přesto si uchovávající obrovské napětí a nepředvídatelnost. Pro mě navíc o to zajímavější, že jsme s přítelkyní byli v létě v Curychu na dovolené a tak jsem mohl nasávat atmosféru zdejších ulic i s odstupem. A fakt se to tam zas až tak nezměnilo a švýcarská bankovní city z filmu na vás přímo dýchá. Lino Ventura je chmurně nesmlouvavý, trochu jiný prototyp špióna než je běžné, výborně mu sekunduje Michel Picoli i Bruno Cremer... A závěr vysloužil tomuto filmu v mých očích plných pět hvězd. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Jó, to byly časy. Špión nebyl vyfintěný desetibojař s kulometem v pravici a kozatou blondýnou okolo krku, padouši nebyli za asfaltové holuby a hlavně vůbec nebylo jasné, kdo je ten hodný a kdo ten zlý, pokud tedy někdo hodný vlastně byl. Zde je ovšem současně ošklivý (ano, blbá reminiscence - to asi ten Morricone). Počasí bývalo stejně zamračené a nevlídné jako čelo hrdinovo, hippoendy se obvykle příliš nekonaly a patos byl pojmem neznámým. A pravda? Tu napsal vítěz do hlášení nad mělkým hrobem, jelikož účel světí prostředky. Žádná uslintaná bondovka s uhlazeným pornohercem v titulní roli, ale syrové francouzské sedmdesátky (teda vlastně už osmdesátky, ale jen o fous) - nádhera. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Nasvietenie filmu si človek bežne pri sledovaní nevšimne. Tu som si to snáď prvý raz v živote všimol - absolútne strašné. V parku odlesky svetla, na chodníku sa hercom svetlo odráža od očí, od odevov, pohyblivé tiene pri pohybe... Toto som nevidel ani pri starých československých inscenáciách. Film sa celkovo dá sledovať, ale nie je to žiaden zázrak aj kvôli pomerne nepodarenému hereckému obsadeniu vedľajších rolí. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keď je práca špiónov taká neprehľadná, ako tento film, tak im ich prácu nezávidím. Ani po skončení filmu som netušil, o čo išlo tým mladým teroristom, o čo išlo tomu plešatému slizounovi, o čo išlo Piccolimu, o čo išlo Cremerovi (ten asi len plnil rozkazy) a kto stál za všetkými tými vraždami, ani kvôli čomu niekto (netuším kto) "zobudil" Venturu. Je pravda, že som si pri tom aspoň 10 krát zdriemol, no vždy som si to pretočil späť, takže mi nič neušlo. Mám rád filmy, ktoré nútia diváka použiť šedú kôru mozgovú, no musí vám dať aspoň nejaké vodítka, vďaka ktorým si dokážete pospájať tú komplikovanú mozaiku. Tento film je ale ako 1000 kúskov puzzle, pričom každý kúsok je z iného puzzle, čo je teda na filme dosť veľká vada, lebo by mal ako celok držať pokope a dávať aspoň trochu zmysel. Jednotlivé scény sú fajn, realistické, nechýba v nich napätie, ale spolu je to totálny galimatyaš, že buď ani scenárista nevedel, o čo v tomto filme pôjde, alebo to niekto totálne zvrzal v strižni. A spomína sa tu nejaká úžasná pointa, tak by mi ju mohol niekto vysvetliť, lebo netuším o akú pointu ide, koniec bol práveže dosť odfláknutý, keď sa z pomstou hnaného odhodlaného lovca stane tak ľahká lovná zver. Jeden z najhorších Venturovych filmov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel ve švýcarském Bernu a Curychu, v Mnichově (Německo) a Paříži (Francie). (Snorlax)
  • Když Grenier (Lino Ventura) odchází společně s Chancem (Michel Piccoli) od komisaře, kde žádali propuštění Anny (Krystyna Janda), sejdou ze schodů, na sloupu, za nímž přejdou, je jasně vidět stín kameramana. (Snorlax)
  • Při příjezdu vlaku s Henrim Marchandem (Bernard Fresson) do Curychu na Hlavní nádraží oznamuje titulek čas 14:25, na hodinách na nástupišti je však 11:44. (Snorlax)

Reklama

Reklama