Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls je parádní seriálovou pohádkou pro děcka. Ačkoliv je tam tuna odkazů a narážek, které pochopí jenom dospělý, právě caparti si ta fantastická dobrodružství Dippera a Mabel užijí zdaleka nejvíce. Občas se povede nějaký ten vtípek a prostupující konspirační příběh má také slušný potenciál (viděl jsem 1. sérii). Dobrovolně si však zapnu seriál už jenom v případě, hodí-li mi někdo na krk nějakého harantíka. 3,2* ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Takže zahliadla som tu veľmi primitívny komentár typu: je to moc Disney. Predpokladám, že dotyčná osoba uvidela úvodnú scénu s nadpisom Gravity Falls, v hornom rohu televízora nápis Disney Channel, pozrel si prvých 10 minút, a potom nahnevaný vypol televízor, pretože nedávajú Mickeyho Klubík. Polovica videla jednu, dve, možno AŽ štyri časti (áno myslím presne teba) na Disney channel, aj to iba preto, že doma majú malých hnusných harantov, kvôli ktorým kanál beží. Pretože komentáre s jednou vetou mi vôbec neprídu, že dotyčný pozrel obidve série a všetky epizódy. V komentároch jasne vidieť, kto tomu čas venoval a kto nie. Gravity Falls je síce animák ale má príbeh, je to vtipné (samozrejme na to treba mať trošku iný vkus na humor, nie taký suchý a silený a lá Prima Cool) a má to i zaujímavú zápletku, ktorá nie je tak ľahko priehľadná. V dnešnej dobe málokto ocení animák a väčšina mu nedá šancu iba z princípu, že je to animák z Disney Channel. Tak potom aj vyzerá hodnotenie a komentáre dotyčných osôb. ()

Reklama

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Seriál má velice zajímavou a suprovou grafiku. Má to především skvělou zápletku, skvělé postavy (Dipper, Mabel, Stan, Soos, Wendy,...), hudbu, ale nejvíc mě na seriálu zaujali záhady. Já prostě miluju záhady, jinými slovy Mysteries.. Já je zbožňuju. A tenhle seriál je jich má tak tolik, že mě každá epizoda pobaví. V každé epizodě se objevuje nějaká ta záhada, ale asi nikdo netuší, v každé epizodě se objeví i záhada, která tam o sobě nedá ani vědět (= skrytá záhada/tajemství). Kdo by tušil, že zvláštní "oko", které se v podstatě objevuje v naprosto každé epizodě (musíte to prostě postřehnout, proto je to právě ta skrytá záhada) se nakonec stane vážně zajímavou postavou. Gravity Falls je plný velkých záhad a tajemství, která vás nechává napínat, a o to víc se těšíte na nové epizody. Seriál má i 4 krátké mini-série, které jsou více než zajímavé,... jsou prostě zábavné. Mě přijde tato show vážně úžasná: záhady, tajemství,... Gravity Falls. Každá epizoda prostě nějak zaujme, má to spoustu zábavných scén, u kterých se nudit nebudete. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení to mělo být super, ale bylo to meh. Stačilo pár dílů a končím. Prostředí je moc hezké, ale všechno ostatní je cílené spíš pro děti. Netuším, jak to někdo z dospělých může sledovat, vždyť se to nedalo.  Zápletky, chování postav, prostě mám dost a můj čas je momentálně drahý. Být tak o deset až patnáct let mladší, tak bych to asi dal s klidem, ale takto fakt ne. 2-* ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Léto skončilo a s ním i jedno z nejlepších, nejuvolněnějších, nejbláznivějších a nejroztomilejších animovaných seriálů americké výroby. Gravity Falls je taková správná dávka energie, která vám zvedne náladu a přitom umožní uronit slzu. Mrkněte na to, vžijte se do těchto 12 letých dítek, obdivujte třpytky a pořádně si to užijte. Stojí to za to ;-) RAINBOWS EVERYWHERE 92% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • V štvrtej časti s názvom “Gideon prichádza“ ide Dipper za Gideonom do klubu, ktorého Interiér obsahuje červené závesy a čiernobielo vzorkovanú podlahu, čo je odkaz na seriál Mestečko Twin Peaks (1990). (unclejack)
  • Zlejda Stan kontroluje sílu portálu, který mu do sebe díky jeho zesílení vtáhne poznámkový blok, propisku a hrnek na kafe. Všechny tyto předměty vypadnou z portálu v epizodě Close Rick-counters of the Rick Kind (2014). (lil7minmin)
  • Děj toho dílu lehce připomíná film Jako vejce vejci (1996), kde se hlavní hrdina naklonoval, aby ve svém životě vše stíhal. (PetraRuze)

Reklama

Reklama