Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Claude Speed

Koncept příběhu je v určitém směru slušný, což je u dnešní Disneyho produkce vzácnost. Nicméně si sami tvůrci podkopávají nohy použitím skutečně odpudivé animace, kterou se dnes hrdě pyšní ty nejtrapnější pohádky pro retardovanou mládež. Opening však zabodoval, a i přes tu odpudivou animaci sem, tam funguje i atmosféra. Párkrát se dokonce podaří i nějaký ten pokus o vtip. Celkový potenciál je však trestuhodně nevyužitý! ()

Sashmen13

SPOILERS! Tak jsme u konce, tenhle seriál měl balls. Bill byl jedním z nej antagonistů co jsem měl čest poznat a do poslední chvíle si zachoval děsuplnost a respekt. A ačkoliv konečné switcharóó bylo docela obvious a vše nakonec dopadlo dobře, až ideálně (na něco člověk "nadávat" musí, je to ale přece jen primárně pro děti), takže tak. Léto ovšem skončilo a s ním i náš příběh. To se mi na tom líbilo, od začátku do konce byl příběh promyšlen, každá epizoda k něčemu vedla, něco odhalila. Bude pokračování? Možná, vždyť léto není přeci není jen jedno. Uvidíme... ()

Myath

Předně, pokud to jen trochu jde, vyhněte se dabingu obrovským obloukem! Genialita vtipů, jako u spousty podobných seriálů, je ve slovních hříčkách, narážkách a lstivých dvojsmyslech, které nevinným dítkům snadno uniknou. Navíc to, co Kristen Schaal, co by Mabel předvádí, český dabing spolehlivě pohřbívá. Zbytek obsazení podává také velmi kvalitní výkony a postavy jsou zábavné a snadno si je zamilujete. Animace je perfektní a seriál po celou dobu udržuje správný mix komedie a záhadné atmosféry. Je opravdová škoda, že vznikly pouze dvě série, na druhou stranu možná o to více silnější je finále ve chvíli, kdy Gravity Falls ještě neztrácí dech a dojemně zakončuje dobrodružství Dippera a Mabel. Do I love Gravity falls? [✓ ] Yes, [✓ ] Definitely, [✓ ] Absolutely!!! ()

Yoshitsune

Tohle je fakt něco, je taková hororová antologie, pro děti.......i když u velké části epizod, sem si říkal, že tohle nebude úplně pro děti, protože je to regulérní hororová show se vším všudy. Navíc poslední čtyři epizody, sou tak napínavý, dojemný a bravůrně zpracovaný, že sem fakt bál o hlavní postavy. A moje oblíbené postavy ? Tou první je Mabel, je sice šíbla, ale má správný pohled na svět, umí se s problémy vyrovnat po svém a její veselá povaha, která se nebojí jít do všeho po hlavě, je prostě vynikající. A pak Stan, je to regulérní šmelinář a taky tak trochu pako a sou si s Mabel hodně podobný, takový černý ovce celé rodiny. Ale i další postavy, byli fajn a líbil se mi jejich vývoj, a u některých mně i mile překvapilo, že byť působili jako padouši  a mnohdy i byli, tak v jádru to nebyli zlé postavy, jen byli nepochopeni světem. Skvělý horový seriál, s odkazy na filmové horory a na léto je to jako dělaný. ()

fandimir

1. série 80% První sérii bohužel kazí hlavně díly s Mabel, které jsou spíš víc romantické a kazí tu mysteriózní atmosféru ostatních dílů. / 2. série 85% Čekal jsem že divnogedon bude skvělé zakončení 2. série ale bylo to docela zklamání, hlavně první 2 díly. ()

• Děj toho dílu lehce připomíná film Jako vejce vejci (1996), kde se hlavní hrdina naklonoval, aby ve svém životě vše stíhal. (PetraRuze)