Cesta

• Česko Tulák (více)
Trailer 2

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Trailer 2

Fr

,,TY MUSÍŠ MÍT TO AUTO VÁŽNĚ RÁD, MILÁČKU. JEN TAK SE NEVIDÍ NAJÍT V SOBĚ ODVAHU V TĚCHTO DNECH A DOBĚ. CO JE NA TOM AUTĚ, ŽE HO MÁŠ TAK RÁD?"... /// Bejt prchlivější, tak zdrhnu po 5ti minutách. Bezcharizmatičtí občané (i ty Pearci!) se pohybujou po světě, kterej je postapokalyptickej hlavně tím, že se v něm vobjevujou podivný osoby. Dement hledá auto, který si nechal ukrást. Další dement ho doprovází. Když někdo promluví, je to vo hovně, páč vyplodí naprostou zbytečnost. Pearce se tváří jako… kokot (?) a Pattinson… ach jo. Navíc se všichni chovaj podivně (asi abych se vžil tý beznaděje či co). Řadím se do fronty mezi nepochopený… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že ani apokalypsa mi nezaručuje klid, při prstění cizí manželky. 2.) Chybí mi cokoliv připomínající western. 3.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

ledzepfan

Moc hezké, syrové, drsné a po všech stránkách uvěřitelné postapo(takhle něják by to asi fakt mohlo fungovat a vypadat) kterému závěrečná pointa dodala nový rozměr a hloubku. Oba chlapi zahráli parádně, jen toho Pattinsona bych přecejen trošku vypíchnul protože jeho snaha vymanit se z tvajlajtovského prokletí je sympatická a toho vycukaného a trošku jednoduššího kluka si zahrál naprosto s přehledem. Dobrý je to... kruté, melancholické a opravdové. ()

Filmmaniak

Hlavní anti-hrdina Guy Pearce se žene post-apokalyptickou Austrálií za ukradeným vozem a pomáhá mu při tom psychicky chorý Robert Pattinson. Kdyby na začátku alespoň utrousil pár slov a vysvětlil, čím je to auto pro něj důležité, tak by celá zápletka okamžitě přestala existovat. Tempo je pomalé a ve filmu je děje sotva na hodinu, leč nějak se ho podařilo natáhnout téměř na dvojnásobek. Pattinsonova postava je charakterově mnohem zajímavější než ta Pearsonova a Pattinson dokonce i lépe hraje. Pearce se totiž celou dobu jen mračí a divák přemýšlí, proč dělá to, co dělá. Asi bych to nedoporučil ani fanouškům post-apa, protože kdyby se na začátku neobjevil titulek vysvětlující, že se film odehrává deset let po blíže neidentifikované katastrofě, tak by mi ani nedošlo, že má jít o post-apo. ()

Seabeast

ÚVAHA NAD INTERPRETACÍ: Guy Pierce silně připomínající vzhledem a výrazem Karla Rodena (brát s rezervou) a Robert Pattison jako prostoduchý odvrhnutý mladík. Pro oba velmi zajímavé role, které podnětně zahráli a nutno zmínit, že naprosto bez chybičky. Může se zdát, že na první pohled je příběh prostý a o ničem, kdy krádež auta dovede roli Pierce k tomu, aby ji získal zuby nehty zpátky. Do toho jeho totálně apatická a cynická postava postřílí pár lidí a nekňuba Pattison, který je bratrem jednoho ze zlodějů, ho na společné cestě vede k nim domů. O tom, ale Rover dle mě vůbec není. Svou děsivě antiutopickou atmosférou ve všech charakterech odráží bezcitnost, bezvýchodnost a sklíčenost, která každého v této situaci pohltila a veškerá lidskost je smetena z povrchu zemského. Právo silnějšího je na vrcholu pyramidy. A také rozum a cit je na hromádce dříví spálený na popel, ze kterého Fénix jen tak nepovstane. Právě v tom je přednost Rover, která při té představě, že se lidstvo dostane do takového bodu, dokáže ve mě rozbouřit vlnu emocí. Vzpomněl jsem si malinko na Refnův Drive, přestože se od sebe podstatně liší, ale něco mají společného. Především to rozvláčnější tempo, které zde k dekadentní atmosféře skvěle sedí a hlavně tu znovuzrozenou lidskost, kterou tam přes tu neprůstřelnou skořápku máte na konci spatřit. ()

Havaj8

Přesně ten typ filmu, kterýmu já asi rozumět nemůžu. Kritická situace ve společnosti v australský bushi, každej se snaží přežít, jak umí, když tu se shodou okolností potkaj dva tuláci. Jeden z nich je právě i Pattinson, kvůli kterýmu mě to zajímalo. Role opožděnýho mentosáka bych řekl, že je pro něj docela krok dozádu, přestože teda ukázal, že umí zahrát už úplně všechno. Druhej je zarostlej, nabručenej Guy Pearce, kterej taky neohromí. Nicméně, aby se hnali celej film za vrácením auta a až v poslední scéně se ukázalo, proč pro něj má takovou cenu, je pro mě nudná podívaná. I přesto, že tam něco málo přestřelek bylo, že se snažili nám nějakým způsobem přiblížit tu situaci kolem, ale ve výsledku mi bylo absolutně jedno, jak to s kým dopadne. ()

• Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)
  • Natáčelo se v australské poušti. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)