Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se jedná o jednoznačně nejprofesionálněji odvedenou práci „slavného“ Uwe Bolla, a to prakticky ve všech ohledech. Jak režijně, tak scénáristicky se totiž jedná o skutečně tolerování hodné filmové dílo, které lze brát i poměrně vážně a nebudí jen dojmy rozpaků a nesnesitelnosti, jako tomu je prakticky u veškeré ostatní Uweho tvorby. Většinu filmu navíc zaujímají především dialogy, což není u tohoto tvůrce též zrovna obvyklé a dokonce dávají i nějaký ten smysl, o což víc je pak škoda závěru, čímž nemyslím jeho akční podobu, jako spíš celkové rozuzlení, které je už zase hodné jména svého autora, tedy směšné a trapné. Nicméně se vrátím ještě k pozitivům, ke kterým patří i docela slušná úroveň funkčnosti emocí a jistě musím zmínit i nečekaně přesvědčivý výkon Dominica Purcella, jenž tu sice namluví oproti ostatním dost málo, ale svou roli zvládl vážně dobře a hlavně výrazně. Co se jinak zápletky týče, přes všechny ty finanční a právnické fráze vyznívá srozumitelně a jednoduše, s jasnou myšlenkou, a pravdou zůstává, že taková situace, do které se zde dostala ústřední postava, jistě není ani trochu vzdálená mnoha a mnoha životům skutečných lidí, které tento finanční kolaps zasáhl a vážně něco takového ustát se zdravím rozumem nebylo jen tak. Každopádně, já musím zopakovat, že i přes Bollovo jméno nejde opravdu tentokrát o brakovou záležitost, ale o docela sugestivní drama, které sice neposadí na zadek, ale s jistou dávkou tolerance je určitě snesitelné a svým způsobem i značně působivé. Normálně bych tedy hodnotil dvěma *, ovšem v tomto případě jsem ochoten až brutálně nadhodnotit a tu jednu, nezaslouženou *, ještě přihodím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak na to, že je tohle Uwe Boll a že hlavní roli hraje Dominic Prucell, je to až překvapivě dobrý film. Film, který má myšlenku, je správně drsný a není zas až tak moc ukecaný a patetický. Chlap, který se rozhodne pomstít systému. V dnešní době možná až příliš aktuální, ale lidé jsou jistě uvědomělí a nebudou se inspirovat. Někteří šmejdi by si trest zasloužili. Aspoň nějaký. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čo sa preboha stalo? Čo nám to s Uwem tí pankharti porobili... že natočil takúto pecku?! Neuveriteľné - síce trochu klišé, ale predsa dosť dobrý scenár, podozrivo kvalitné dialógy a Purcellko v najlepšej úlohe od Prison Break, ktorá mu padne ako uliata. Film, aký občas človek potrebuje, aby si uvedomil, že v tom nie je sám, a že sa sem tam objaví jeden z milióna, ktorý urobí to, čo si všetci tajne predstavujú. Záver ešte lepší ako som čakal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že jednou dám filmu od Uweho 5*, myslel bych si, že je to debil.Debil sem já.Uwe dokázal nemožné.Sic s takovou lehkou naivitou a stále lehce roztřesenou rukou natočil ovšem strhující příběh o obyčejném a hlavně správném chlapovi, co se mu všechno posere a on to těm kurvám vrátí i s úroky.Minimalistická hudbička dokonale vyobrazila tu depresivní atmosféru a totální bezmoc.I když chyb tam je jak sraček, od sebevraždy, přes tupý poldy až po naivní konečník, za to, že Uwe tohle vyplodil ze sebe přihodim šuriken k dobru.Uwe makej a toč tyhkle masakry...vy ste mě nasrali...já vás postřílím...to se chytne vždycky :) 90%. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll točí povětšinou špatné filmy, i když v novém tisíciletí se objevují záblesky v temnotě (Rampage, Tunnel Rats...). Jeho kariéra je prapodivná. Když už si člověk myslí, že se z něho začíná stávat alespoň průměrný režisér, tak najednou natočí Bloodrayne 3, Auschwitz a podobné snímky, aby nám zase připomněl, odkud vzešel...Assault on Wall Street (pompézní název) nám zprostředkuje příběh, co se může stát komukoliv z nás. Hlavní hrdina musí financovat zdravotní péči své milé, do toho finanční krize, atd., až to vyplyne v drsné vyvrcholení a řešení problému. Ucházející herecké výkony, zajímavé pojatí filmu a za mě spokojenost. I když film v druhé půlce malinko kolísá (proto "jen" 4 hvězdy), ale Boll se po pomstychtivém Rampage drápe na pomyslný vrchol své tvorby. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno