Valerio ZurliniKamera:
Tino SantoniHudba:
Mario NascimbeneHrají:
Claudia Cardinale, Jacques Perrin, Renato Baldini, Riccardo Garrone, Corrado Pani, Gian Maria Volonté, Romolo Valli, Edda Soligo, Ciccio Barbi, Enzo Garinei (více)Obsahy(1)
Mladá barová zpěvačka Aida pracuje v lázních Riccione, je svobodnou matkou a pro svého syna hledá otce. Kvůli svému svědomí se zřekne lásky mladého chlapce, který se do ní zamiluje, což ji těžce citově poznamená. (MVanis)
Zlatá Palma - výběr ()
Mimořádně přesvědčivá studie nemožnosti dosáhnout skutečné lásky v tomto slzavém údolí. „Všichni muži“ krásnou zpěvačku Aidu jen zneužívají. Soužití s nimi je koncertem přetvářek, jimž tato poraněná bytost postupně přestává důvěřovat. Jediný, kdo ji může upřímně milovat, je dítě, které vyrůstá daleko od ní, a chlapec, vlastně také ještě dítě, na jehož lásku ale nemá právo (jak cítí a jak ji poučí chlapcův vychovatel, starý kněz). Zurliniho film mne vedle vlastního příběhu nadchl jak úžasnou souhrou obou hlavních postav, jejich dokonalým bezeslovným hraním a opojným vykreslením dějiště (obzvláště atmosféry večerní a noční Parmy nasycená chlapcovým pocitem osvobození se). ()
Prazdne citove vydieranie a bezduche tlachacky o medziludskych vztahoch : presne o tomto je La ragazza con la Valigia. Caludia Cardinale odviedla len priemernu pracu, film sama neutiahne. 50 % ()
Claudia Cardinale potvrdila, že dokáže zvládnuť celý film. Tento jej poskytol priehršť hereckých možností od temperamentu po citlivosť a jemnosť. Pomohol jej scenár, ktorý rozpráva o mladučkej naivnej Aide a jej stretnutí s ozajstnou láskou šestnásťročného študenta Lorenza ( presvedčivý Jacques Perrin ). Samotný príbeh je vyrozprávaný pomalým tempom, dbá na jednotlivé scény, filmárska precíznosť cibrí povahu snímku. Tretí komentár. ()
ocenenia : MFF Cannes 1961 - Nominácia na 1. cenu ()
- Film se v našich kinech uváděl pod názvem Děvče s kufříkem. (MVanis)