Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (128)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně šílená jízda. 😄 Film vlastně nemá ani moc příběh, ale je složen z několika šílených scén. Máme tu šílenou svatbu v kostele, a další šílenosti budou následovat. Herecké výkony průměrné. Herecké obsazení dobré. Poznámka: Já osobně se smál šíleně, ale asi to není humor pro každého. Hvězdiček 4 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie je velice výstižný název pro tento film. V něm bohužel není ani tak kladen důraz na celistvost děje. Spíše se jedná o slepenec různých komických příběhů, různých scénáristů, poskládaný do jednoho kompaktního celku. Přirovnat bych to mohl ke scénáři Kameňáku (ten je také dán dohromady z mnoha vtipů) s tím rozdílem, že na toto se mnohem lépe dívá, humor je mnohem dospělejší a celkové potěšení z filmu mnohem markantnější. 70% ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 5,8/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 75,3% | Opravdu HODNĚ bláznivá komedie. Ano..., je to takové kýčovité, jednoduché a nehodnotné. Ale tady se vážně zasmějete. Renato Pozzetto a Paolo Villaggio vypadají jako největší blbečkové pod sluncem (když nepočítáme pana Beana :). Doporučujeme si před tímto filmem jít odskočit, protože jinak byste to možná nestihli :-))... Ale fakt, nekecáme! :O) 70% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Záleží na stavu v jakém se na tuhle komedii koukáte. Pokud se nudíte a hledáte jen pobavení, bez větší potřeby přemýšlení, tak je tenhle groteskově epizodní filmeček to pravé. Příběh veskrze žádný a jen přímý sled gagů, v podání italských komediálních stálic. Pokud se v takovém stavu mysli nenacházíte, tak raději přepněte někam jinam ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Fred Flinstone a účetní Fantozzi spojili na počátku 90. let síly a vznikla "bláznivá" komedie sestávající se z několika volně na sebe navazujících humorných scének. Na úvod musím podotknout, že italský humor v podobě účetního Paola Villaggia bytostně nesnáším a kabaretiér Pozzetto mě vždycky úspěšně míjel (i když Nástrahy Velkoměsta si ještě velmi matně pamatuju). Úvodní scénka se svatbou v kostele, kde dva mentálové během obřadu vykonávají rekonstrukci a tudíž všemožně svatbu sabotují, byla dost trapná. Když pak následovaly humory na benzínce, tak jsem vážně propadal beznaději a začal jsem pociťovat úzkost. Pak se objevila scéna v hotelu, kde prodávali vysavač a všude po hotelu házeli sračky (zvířecí i vlastní) na ukázku super vysavače, což pak pokračovalo dál a nakonec se to už dalo vydržet. Víceméně je to komedie založená na tom, že jsou v ní nahotinky (je jich hodně a jsou skutečně sexy) a pořád si tam někdo něco rve do prdele a kope se mezi nohy. A odpanění nevěsty během svatební cesty bylo taky vtipný. Takže nakonec to mělo několik světlých momentů, na kterých se dalo něco stavět... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama