Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování této francouzské komedie. A musím uznat, že nejlepší z celé série. Ne, že je to nějaká velká bomba. Pořád zde toho mohli vylepšit více. A to zejména příběhové prvky. Jinač film vidím spíše kladně. Fantozzi je opět vynikající, i zbytek herců. Vtipných scén je zde opravdu moc. A jsou nejlepší a nejvtipnější. Konec mohl být teda lepší. Přesto hodnotím na slušných 78% = **** ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Jiné díly než tento, podle ČSFD nejzdařilejší sem neviděl. Ze začátku jsem se do stylu humoru který je v tomhle filmu použit musel chvíli dostat, ale poté jsem se až do konce dobře bavil. Je to taková nenáročná zábava, která pro jednou dobře pobaví, ale vícekrát už jí asi vidět nepotřebuji. Každopádně na to že je film z roku 1980 i dnes se u něj vcelku zasmějete a to se musí ocenit. 70% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi, tzn. na konci 80. let, se mi tahle bláznivá komedie opravdu líbila, nicméně musím konstatovat, že je to humor lacinějšího ražení, poněkud infantilní, myslím, že si ho zkrátka užijí spíš odrostlejší děti a teenageři. Je to jeden z případů, kdy je procentuální hodnocení ovlivněno do značné míry nostalgií a věkovým profilem uživatelů. Některé gagy jsou skvělé i dnes, ale při některých se už ošívám, jsou zkrátka na hranici trapnosti. Celkový dojem: 60 %. První díl série nicméně ještě má nepokryté kvality, poslední dva díly klesly do propasti nevkusu... ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý komedie jsou halvně z Francie, ale Itálie není daleko k francouzské dokonalosti. Paolo Villaggiio má hodně dobře našlápnuto k dokonalosti Funése (ale nikdy ji nepřekoná), ale Funés je jen jeden. Maléry pana účetního je rozhodně nejlepší díl účetního Fantozziho, který má jak nesmírně škaredou ženu, tak i nesmírně škaredé dítě (pro pobavení samozřejmě) Některé jeho grimasy stojí opravdu za to. :) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech působila tahle komedie v naší, tedy československé (socialistické) televizi jako zjevení... To jsem se tehdy nasmál, no však mi bylo taky cca 14 let. Nyní jsem film viděl znovu a hodně z té směšnosti zmizelo. Na druhou stranu ale některé scény zůstávají nezapomenutelné ("To jste vy Fantozzi", "Divák byl jat soucitem", "Víno se chladí"..) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama