Reklama

Reklama

Superúčetní

  • Česko Báječný Fantozzi (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film s Fantozzim u nás vyšel teprve nedávno. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fantozzim, kdysi daaavno, kdyz jeste vysilala Premiera. Tehda nemela jeste ceska distribuce snahu cpat do nazvu "Ucetni" a film se jmenoval logicky Bajecny Fantozzi. Priznacny nazev, protoze jsem se opravdu bajecne bavil, jako uz nikdy znova u Fantozziho. Uvidime po tech dlouhych letech. ()

Reklama

Liqid 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování historie a budoucnosti. Nejvíce se mi jednoznačně líbil začátek. Tedy Ráj a vyhoštění z něj. Dále už film pomalu začíná ztrácet tempo. Každopádně nedoporučuji u filmu nic konzumovat, neboť z malinké dcerušky vyroste opravdové montrum "na zblití". Sečteno a podrtženo, Superúčetní je průměrná komedie na dlouhé zimní večery. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Solidni film ze serie o ucetnim, ale presto jsem cekal drobet vic. Pojmout pribeh od stvoreni sveta az do budoucnosti je skvelej napad, jednotlivy udalosti jsou vybrany perfektne a prakticky v kazdy je Fantozzi za nejvetsiho chudaka, ale problem je, ze ne vsechny situace jsou naplno vyuzity. Navic i humor je spis takovej, ze se vezme naka znama scena z dejin a sparoduje, i kdyz i tady jsou klasicky forky, jako vyplazovani jazyku, zvejkani jidla a podobne. Co se tyce Villaggio, prisel mi v pohode, ale nejak silene tlustej. Celkove se jedna o slusnou komedii, akorat ze ne vsechny situace jsou tak vtipny, jak tvurci asi zamejsleli. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Paola Villaggia si snad nelze představit jinak než jako Fantozziho. A on to nejspíš vidí stejně, protože na všechny nabídky, kde se má vyskytnout tahle postava, přitakává a určitě přitom ještě úlisně vyplazuje i ten svůj jazyk, jak má ve zvyku. Superúčetní sice není celistvý film, spíše jen hromada úsměvných či trapných skečů postupujících časem od pravěku až někam do vzdálené budoucnosti, ale když už to ty penízky sype a někomu se to líbí, tak proč ne .. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)
  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)
  • Skotský doubledecker byl ve skutečnosti běžný jednopodlažní autobus Fiat 306/3, kterému byla pro potřeby filmu na střechu přivařena ještě jedna autobusouvá karoserie. (Stejšn)

Reklama

Reklama