Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (1 296)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Disney sa vracia ku koreňom a na pozície, ktoré mu v minulosti právom patrili, z čoho mám veľkú radosť. Keď som dostal v Tangled svoj osobný animovaný klenot, ešte som netušil, že sa to za pomerne krátky čas podarí aj inej Disneyovke. A to aj navzdory tomu, že Frozen je predsa len iná kategória dokonalosti. Niekedy vám stačí jeden pohľad a viete to. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Golfista to vystihl. Nejslabší animák za spoustu let, ale paradoxně nejvýdělečnější. Na druhou stranu se není čemu divit, občas jsem měla strach, že otevřu ledničku a tam bude další reklama :) Frozen recykluje jen předešlé animáky, především sází na to, co fungovalo u Tangled (nešikovnost postaviček, roztomilá zvířátka..). Jenomže tady se to vskutku nepovedlo. Zpívalo se každé dvě minuty, což je nanejvýš otravné - kdyby se alespoň jednalo o chytlavé vtipné písničky, jako tomu bylo u Tangled - dokázala bych to prominout. Ale tohle byly utahané odporné slaďáčky, ze kterých mě bolela hlava. Nemluvě o tom, že zpíváním se jen snažili zakrýt díry v příběhu, kterých má Frozen opravdu dosyta. Nic z toho v podstatě nedávalo smysl, jak už tu někdo hodněkrát zmínil přede mnou. Prostě předvídatelná odpornost, která je vhodná tak možná pro děti. A vtipy bych spočítala na prstech jedné ruky. (Mimochodem, zase úplně nechápu, proč když je ve spoustě komentářů z 90% kritika, tomu nasolíte 4*; zajímavé je, že jsem si tohoto jevu všimla nejčastěji u komerčních trháků, hm hm..) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $400,738,009 Tržby Celosvetovo $1,280,802,282Tržby za predaj Blu-ray v USA $163,474,516 //počet predaných kusov 7,460,592Tržby za predaj DVD v USA $248,897,862 //počet predaných kusov 12,618,511║ veru Disney sa otriasli z niekoľkých menších neúspechov, keď postupne prechádzali z kreslenej tvorby na počítačovo animovanú a teraz sa Pixaru stávajú slušnou konkurenciou, po hitovke Na Vlásku opäť namiešali ten správny mix čarovnej vianočnej rozprávky(nečudoval by som sa ak by ukoristili Oscara), ktorá má chytľavý dej, dobré postavy, vtipné momentky a hlavne má to svoje kúzlo, príjemnú muzikálnosť a silnú doprovodnú hudbu, roztomilá oddychovka ako sa patrí, slušný 3D efekt aj keď DreamWorks sú v tomto smer najlepší, Slovenský dabing boduje /videl v kine 3D verziu: 100%/ __moja recenzia ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut bylo nadějných. Měly atmosféru, vyvolaly ve mně náladu a zájem. Ale jejich potenciál zapadl pod led. Je to o lásce dvou sester, a přitom se vlastně nemá šanci kromě těch 10 minut nijak rozvíjet, měnit nebo něco. Jen se dojde k základní premise a to je všechno. To za prvé. Za druhé, co vídám v pohádkách čím dál častěji, absolutní zbytečnost mužských postav. Není to tak silné, jako v mnou nedávno zcela shozené Rebelce, ale ve skutečnosti žádná mužská postava děj jako takový neovlivní, neučiní jediné rozhodnutí, změnu směřování, nic. Jediným smyslem jejich existence je, že "je to přece pohádka, tak by tam něco takového mělo být," ale bez skutečného významu pro děj. Jen si to vemte od chvíle, kdy se Anna potká s Kristoffem. Ona ho založí. Ona ho zachrání před vlky. Ona ho zachrání před pádem do propasti. Ona oba zachrání před sněžným obrem (kterého vyčarovala její milující sestra a který je málem zabije). A tak dále. Kristoff je prostě vedlejšák jak vyšitý, jestliže se předtím kritizuje, že se Anna zasnoubila s Hansem po jednom dni, tak s Kristoffem měla ve filmu prostoru na rozvinutí vztahu prakticky ještě míň. V přístupu ke Kristoffovi mi to dost připomnělo asi před rokem viděný horor Mamá: taky hlavní mužskou postavu scénář vůbec nedokáže do příběhu zasadit tak, aby tam dotyčný k něčemu byl, nějak děj nasměroval, ovlivnil. A ne, není to má misogynní netolerance k samostatným ženám. Naopak soudím, že by to asi fungovalo líp, kdyby film byl naopak více jen o Else a Anně a neřešily se lásky a zrady či si čas nekradly zpívánky a trapný humor. Opravdu, co si z toho má vzít mužský divák, neřkuli kluk. Holky vás budou zachraňovat, takže se o nic nesnažte, nevyvíjejte žádnou vlastní aktivitu? Kurňa už. Pak tu máme Olafa, který je otravný skoro jako Jar-Jar Binks, aneb tohle má být humorná postava? Alespoň sob celkem ujde. Další problém je, že spousta věcí je nelogických, a to i na pohádku. Zvrat s Hansem byl opravdu pitomý, stejně tak to, že Hanse nejdřív v království všichni milují, a pak zase tleskají jeho konci, aniž v tu chvíli ještě mohli vědět, co měl za lubem. Jo, pobavilo mě to samé co Františka Fuku, když záliv tál, čekal jsem, že se všichni pěkně namočí a ona jako na potvoru se zrovna pod nimi vynořila loď. Ach jo. Potenciál tam rozhodně byl, jestli se o tom dá u animáku mluvit, tak vizuál je pěkný a má to skvělé kostýmy :) Takové lepší dvě. Chtělo to prostě jiný scénář, který napíše někdo s mozkem. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Moc písniček (i když povedených), děj lehce dementní (i když ani zdaleka ne tak jak popisuje Fuka) a málo zábavy pro odrostlejší. Frozen občas vystrčí růžky a především díky Kristoffovi (Flynn Rychlík) a jeho sobovi (Maximus) připomene, že tohle mělo a mohlo být druhé Na vlásku, ale většinu děje na tuhle "klasiku" nemá ani omylem. 3,5* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (84)

  • Během prezentace denních záběrů se jednotliví animátoři střídali na červené „židli pro hosta" a předváděli své záběry režisérům, aby jim tito poskytli zpětnou vazbu. Pokud byli režiséři spokojení a neměli žádné další poznámky, zazvonili na zvonec – schváleno! - a všichni kolem zatleskali. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Když Elsa (Idina Menzel) zpívá píseň "Let it Go", v čase 03:00-03:08 rozpouští své vlasy, které prolétnou její rukou místo toho, aby se po ní svezly. (Peccoskaify)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama