Jak ztratit kluka v 10 dnech

• USA How to Lose a Guy in 10 Days (více)
Trailer

Andie (Kate Hudsonová) je redaktorkou populárního časopisu. Má pro něj napsat živou, čtivou reportáž (založenou samozřejmě na osobní zkušenosti) o tom jak zapudit i toho nejzamilovanějšího chlapa v průběhu deseti dnů. Nemohla si však vybrat horší vzorek než je Benjamin (Matthew McConaughey). Je sice pohledný, ale možná o to dravějším agentem reklamní agentury, který se právě vsadil se šéfem, že zlomí srdce každé, na kterou ukáže, jen aby získal lukrativní zakázku. Ty dva nesvedla náhoda, ale škodolibost, a tak bitva, sledovaná bedlivě z obou stran zasvěcenými, může začít. Andie ví jak na to. Rychlé nastěhování k novému příteli, umocněné milostnou zdrženlivostí, zásadní proměny jeho bytu, včetně růžových koberečků v koupelně, nákup čtyřnohého miláčka, pláč, hysterické scény na veřejnosti i před jeho kamarády jenže nic nezabírá. Benjamin všechno chápe, všechno omlouvá, ke všemu je tolerantní. Není to nakonec opravdová láska? Na počátku byla kniha dvojice autorek, která s vtipem a humorem reflektuje nerozhodnost, váhání a otázky mladých lidí: Opravdu je to ten/ta pravý/pravá? Opravdu je to partnerský vztah a nebo jen zahrávaní s city a sexem? Jediným řešením je podrobit jeho/ji zkoušce. Scénář, který je dílem manželské dvojice, rozvinul klíčové momenty milostného testu a okořenil životními zkušenostmi na téma jak zaručeně otrávit toho druhého. V režii Donalda Petrieho (Dej si pohov, kámoši či Slečna Drsňák) se tak zrodila úsměvná a milá komedie o souboji dvou individualit, na první pohled úspěšných a sebejistých, a přece snadno zranitelných. V hlavních rolích nehraje jen Kate Hudsonová a Matthew McConaughey, ale i New York, kde se natáčely exteriéry. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

Anglie

Přiznávám, že Kate Hudson svým herectvím a zjevem vytáhla ze mě o hvězdičku víc než bych dal normálně. Některé scény jsou opravdu výborné(karetní hra). A jen tak mimochodem, scénář psal asi newyorský patriot, protože Knicks opravdu momentálně nemají na to, aby vyhráli v play-off konferenci (a hráli finále celé NBA). ()

Slarque

Rozjezd je trochu pomalejší, ale když konečně začne Kate Hudson provádět Matthewovi McConaugheymu naschvály a snažit se donutit ho, aby ji pustil k vodě, je to slušně zábavné. Bohužel si pak autoři vzpomněli, že to měla být romantická komedie, nechali je opravdu se zamilovat a mě jako diváka začali nudit. A nepřiměřeně dlouhá stopáž výsledku taky zrovna nepřidala. Škoda, ve střední části to vypadalo celkem nadějně. ()

Gemini

Dvě herecké pseudoosobnosti ani zdaleka nevyhovující mému vkusu, se sešly u romantické komedie. To není dobrý vklad ani pro hodnotitele, který se snaží být objektivní;) Řeči o originalitě zápletky nejsou ničím než snůškou lží, neboť - a u po všech stránkách průměrného žánrového vzorku nemůže být řeč o spoileru - vše dopadne tak, jak by divák čekal. Anebo jinak - pro moji (tehdejší) přítelkyni velmi vtipný a zábavný film s tím správným koncem, pro mě takřka ztracené takřka dvě hodiny. Divná a bezvkusá Kate Hudson ale dokáže (coby prodloužení ruky scénáristovy samozřejmě) vytvořit několik skutečně lahůdkových "ja toho Bacigalu zabijem" scének - u mě osobně vede Celine Dion - které mi brání toto směšné dílko zdupat do placata. I o jakési jiskře mezi těmi dvěma hentými onými by se dalo mluvit, takže i přes silné osobní antipatie dám 40%. ()

nash.

Nenáročná oddechovka postavená na vtipném nápadu, s několika vydařenými vtípky, sympatickou dvojkou a situacemi, ve kterých si jistě většina mužů nejednou položila otázku jak něco takového dokáže Benjamin vydržet a dokonce se zamilovat. Občas je sice některá scéna zbytečná a v závěru to doslova klopýtne scénou zpívané hádky, ale ve dvou se to dá přežit bez ztráty nálady. ()

kingik

Andie je redaktorkou populárního časopisu. Má pro něho napsat živou reportáž, založenou na osobní zkušenosti, o tom, jak odplašit i toho nejzamilovanějšího chlapa v průběhu deseti dnů. Nemohla si však vybrat horší vzorek než je pohledný Benjamin, dravý agent reklamní agentury, který se právě vsadil se svým šéfem, že zlomí srdce každé, na kterou ukáže, jen aby získal lukrativní zakázku. A tak je stupidní, lehce předvídatelná a pouze svým námětem zajímavá komedie na světě. Vůbec mě to nebavilo. Dvě hodiny krystalicky čisté nudy. ()

• Andie (Kate Hudson) na slavnosti nosí diamantový náhrdelník od Harryho Winstona s 84karátovým žlutým diamantem (nazvaný "Isadora") v ceně asi 5 280 000 amerických dolarů a pár 5karátových naušnic se žlutým diamantem v ceně asi 125 000 dolarů. (HappySmile)
  • Šaty, ve kterých jde Andie (Kate Hudson) na galavečer Warner Advertising, byly vymyšleny tak, aby se hodily k 84karátovému žlutému diamatovému přívěsku na krku. (HappySmile)
  • Většina scény, v níž Andie (Kate Hudson) naruší Benovi (Matthew McConaughey) jeho chlapskou noc, byla improvizovaná. Kate Hudson napadlo, že by chlapům hodila na pokerový stůl mísu se zeleninou. Režisér Donald Petrie o tom věděl, ale herci ne, takže byli doopravdy překvapení. (HappySmile)

Související novinky

Další hledači pokladů

Další hledači pokladů

09.08.2006

Matthew McConaughey a Kate Hudson budou hlavními hvězdami dobrodružné komedie FOOLS GOLD z dílny režiséra Andyho Tennanta (Hitch: Lék pro moderního muže). Nebude se však jednat o první spolupráci… (více)