Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

laik_60 

všechny recenze uživatele

vraj režijný debut ... ale aj tak nedokázal mel potlačiť tu svoju patetickosť či ako režisér či v roli zohaveného učiteľa na ktorého sa pozerá meštiacke hlúpe a až puritánske okolie s odstupom a vyhýbavo. To malý chlapec bol herecky lepší. Naviac v scenári mi vadila taka prílišná až násilná "americká nadupanosť okolností": zohavený učiteľ s nevyjasnenou minulosťou, hysterická matka vyžívajúca sa v partnerských vzťahoch blaznivé sestry každá z iného manželstva otec alkoholik samovrah ... inka je film pozerateľný. :) ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ako to ten Mel Gibson robí, že mu to tak fantasticky ide aj za aj pred kamerou? A ja neviem, v čom je lepší. Pretože ako réžia, tak aj hl. postava Justina McLeoda je príjemná. A to nadmerne. Jeho výzor je v dokonalom kontraste s jeho vnútornými vlastnosťami - zohavený muž s veľkým srdcom. Hlavne puto k malému chlapcovi, ich postupné zbližovanie a porozumenie je prekrásne. Mel Gibson má veľký zmysel pre cit a dokáže z každého námetu vyťažiť a vystihnúť maximum. Už len z tohto režijného debutu sa dá ľahko vydedukovať, že Gibson je obrovský talent a že do filmov dáva hĺbku. /85%/ ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi chytil za srdce. Príbeh o tom, že človeka netreba posudzovať iba podľa zovňajšku, či neoverených alebo klamlivých podozreniach a obvineniach. Takisto treba brať do úvahy, že človek sa môže zmeniť a svoju nepodarenú minulosť oľutovať. Jeho dĺžka mi neprekážala a zaujali ma tie rôzne príbehy ľudí. Je to taký polosmutný film, ktorý o veľa veciach vypovedá. Jeden z mojich najobľúbenejších. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení ze strany Mela Gibsona. Příběh nepostrádá náboj a myšlenku. Jak se dostat z dobrovolného odloučení od světa a skoncovat s trýznivou minulostí? Nejlepším receptem se jeví spřátelení se s malým chlapce, který nemá otce a zhroutily se mu jeho idealistické představy o tom jaký byl. Přátelství se jim oběma stává vysvobozením z bezvýchodné situace. Nečekejte žádné přehnané gesta, patos nebo podobné mnohdy laciné manipulační prostředky. Dostanete decentní příběh a na konci pak budete od filmu odcházet s pocitem spokojenosti nad tím, jak to dopadlo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Debut ktorý neurazí a vytvorí peknú atmosféru. Čo na tom, že je úplne iný ako väčšina Gibsonových režisérských počinov. Bez rozdielu na to je tu ale prítomný cit pre budovanie drámy a medziľudských vzťahov. Hoci to dýcha starou školou, má to v sebe pomerne jasné piliere, ktorých účelom je hrať na city. A je to dávkované tak presne že ich aj vzbudí. Nie dokonalé, ale tiež vôbec nie zlé. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)

Reklama

Reklama