Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (174)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Značne depresívne predstavenie, čo iné by sa dalo čakať od 3096-dňového únosu. Domáci kutil, stavebník a elektrikár Wolfgang, na takých si treba dať pozor. Film nie je hollywoodskou rozprávkou, ktorá žmýka emócie, ale tie emócie v bezmocnosti (najskôr fyzickej a potom hlavne psychickej) si musí prežiť divák sám. Zvlášť sa mi srdce rozbúchalo v závere pri úteku, ten Natašin adrenalín som cítil aj v sebe. K plnému zážitku chýbal iba lepší záver, to stretnutie s rodinou bolo dosť odfláknuté, akoby to mal byť nejaký zámer, nech sa film nesústreďuje na happyend, ale viac na všetko utrpenie. –––– Dáš mi pusu na dobrú noc? Mama mi vždy dáva pusu na dobrú noc. –––– Potrubie, káble, omietky. Zeminu vyhádzať na rôznych miestach. Nainštalovať dvere, izoláciu. Všetko len PRE TEBA! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v úvahu, že se jedná o skutečný a pravdivý příběh, mrazí mě. To, co mala Natascha musela prožít se nedá vůbec představit. Ohledně filmu, nemyslím si, že by němečtí herci byli špatní..Třeba Antonia byla opravdu opravdová..pochmurně temná kamera taky nebyla špatná..Jen se mi zdálo, že se tak nějak všechno točilo v kruhu..ze kterého se nedalo už vykročit. Ale dobrá práce. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Fakt sa mi nechcelo do tohto dielka ísť,ale kedže príbeh vyplívajúci zo skutočných udalostí,tým pádom nastupuje zvedavosť + patričná dávka nepríjemného skľučujúceho pocitu..Musím uznať-je to silný príbeh a má to niečo do seba.Temné,desivé až nepochopiteľné zároveň.Záverečný útek z rúk psychopata mi prišiel až smiešne jednoduchý,toto by americká produkcia len veľmi ťažko predýchala..nuž ale toto nepíše človek-toto písal život.No a nezabudnite pravidelne natáčať podobné druhy snímok,aby si mohli potencionálny budúci únoscovia malých detí zobrať napríklad príklad aj z tohto tu,pochytiť pár vylepšovákov alebo po prípade vychytať nejaké tie muchy-chyby. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Podobné veci som už videl viackrát a nedalo mi to nič nové. Možno som čakal nejaké emócie a strhujúce okamihy, kde si budem musieť pauznúť film - nestalo sa tak. Prečo? Jednak sa to tu dá vyčítať z komentárov, apropo film dostal lacnú TV kompozíciu, možno by si zaslúžil profesionálne spracovanie a hlbší výpich do detajlov, kdežto nebolo dosť vecí ukázaných. Ďalej to mohli dať skôr Francúzom, alebo Poliakom (keď už musíme zostať v Európe), tipujem, že by to dali lepšie. Nemci točia lepšie do porna a imitácií pornozvukov v štúdiu. Strašne mi to pripomínalo Komisára Rexa a tie ulice, kde sa to všetko natáčalo, už mi tam chýbali len dôchodcovia. Ďaľšia vec: film natáčali poloamatéri? Mne to tak pripadá a myslím, že niesom ďaleko od pravdy - podľa mňa bol nejaký casting, kde si vyberali najmrzkejších Nemcov, aby to ladilo s filmom, ktorý má Krimi-Drama námet. Nataša si taký lacný "brak" nezaslúžila, ale tak dajme tomu, že film bol pozerateľný, no ale neopakovane a bez popcornu. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Není to dokument a hraný film, byť podle skutečných událostí by měl trochu víc pracovat s hercem. Hlavně představitel Priklopila mě nějak moc nepřesvědčil, ale třeba se tak opravdu choval, co já vím. Únavné bylo neustále odstraňování a opětovné vracení překážek, které maskovaly úkryt Natashy. Nevím, jaký bych musela být psychopat, abych tohle pořád znovu absolvovala, ale jako diváka mě to uondalo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmový projekt inicioval německý producent Bernd Eichinger. Po jeho smrti v roce 2011 se produkce stala mezinárodní a film byl natočen v angličtině. Se zfilmováním příběhu dnes 25letá Kampuschová souhlasila právě díky své důvěře v Eichingera a jeho produkční společnost Constantin Film. Prvním filmem, který viděla na svobodě, byl totiž právě snímek z jeho dílny Parfém: Příběh vraha (2006). Kampuschová si smluvně vyhradila právo na drobné zásahy do scénáře. (Dragoni)

Reklama

Reklama