Reklama

Reklama

Upstream Color

  • USA Upstream Colour (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kris (Amy Seimetz) čelí osudnému okamihu svojho života, keď ju bezvýznamný zlodej chytí a nadroguje neznámou látkou. Popri tom sa však v pozadí začína diať niečo väčšie. Nevedomky sa Kris stáva súčasťou životného cyklu organizmu, ktorý prestupuje mikroskopický svet, prechádza fázami červa, rastliny, živočícha a potom sa začína odznova. Na tejto ceste nájde spriaznenú dušu menom Jeff (Shane Carruth), ktorého tiež ovláda sila, väčšia, než je on sám. Obaja spoločne pátrajú po bezpečnom prístrešku ich tela i duše a popritom sa snažia poskladať chaotické úlomky ich rozbitých životov. Stane sa z ich vlastnej identity nakoniec iba ilúzia? (Incantator)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (110)

chezush

všechny recenze uživatele

No, tak tuhle zvláštnost si netroufnu hodnotit. Z počátečního nadšení jsem rychle vystřízlivěla a po půl hodině jsem zjistila, že jsem úplně ztracená. Myslím si, že vyprávění příběhu pomocí metafor, obrazů, zvuků, poezie a celkové abstrakce umím ocenit, ale tady i přes úžasný vizuál mi spojení prasete/člověka/rostlin přišlo nesrozumitelný a nevstřebatelný. Mohla bych napsat, že by to chtělo další projekci, ale já už u toho po druhý být fakt nechci. PS : Nesnášim ty zkurvený červy. ()

runner85 odpad!

všechny recenze uživatele

Ak ste náhodou vo vážnej životnej kríze a už neviete ako von z tejto beznádeje nezostáva vám nič iné len sa postaviť pred zrkadlo a dať si pár po papuli, ak to nepomôže treba zobrať stan, a odísť niekam do Laponska, možno to mal spraviť aj pán režisér, myslím, že pre jeho duševnú rovnováhu by to určite bolo prospešnejšie, ale ak sa raz vydá nech vezme zo sebou aj pána Terrenca Malicka ktorý vyprodukoval dačo podobné ale aspoň vizuálne a hudobne lepšie. POZOR! ak sa predsa len rozhodnete to pozerať dbajte na svoje duševné zdravie .... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Já, truchlivý Bůh... Žel Krishno, mňa to nezobralo. Vizuálna stránka zaujímavá, nápad tiež dobrý, ale prečo takto? Mám mať vážne výčitky, že mi pri filmoch záleží hlavne na dialógoch? Chápem Matrix pre bigotných, ale (sorry za OT, tá scéna bola zrejme myslená inak) je to ako zbierať kamienky na dne bazéna. Chcem povedať, aká je šanca že nájdete orchideu? ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Závan motýlích křídel způsobí na druhém konci světa zemětřesení aneb vše souvisí se vším, svět a vše živé v něm je jednota, jednota příčin a osudů, v němž vede spojnice od čehokoliv k čemukoliv, kde se civilizace kontrahuje do těch nejnižších prvků a naopak či právě proto - člověk je jen molekula v brownově pohybu světa. A hlavně: film a jeho příběh kopíruje tento tvořivý pohyb, narace také nezná zakázaná spojení, čas, prostor i osudy postav dlí při sobě v těsné blízkosti až tak, že jsou prostupné či dokonce zaměnitelné - jeden může dokončit druhý proto, že jsou jen úlomky jediného bytí světa. Zvuk může procházet scénami stejně, jako v hollywoodských filmech intencionalita jednání hlavního hrdiny. Lidské postavy mohou být jen neprivilegovanými částečkami ve hře přírody. /// Jako ateista jsem sice k této hlavní myšlence rezervovaný, film mi navíc místy připadal (ale je to jen dojem, ostatně jako vše v tomto filmu) typicky americký - Američani jsou beznadějní optimisté (škoda že je to spíše ideologie optimismu, ale to sem nepatří) - v tom, jak (ale vůbec to nevybočuje z logiky filmu) se i v tom nejchaotičtějším světě můžou dva lidi osudově najít v MHD. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Viac ako spirituálneho Malicka mi Upstream Color ideovo pripomenul Avatara. Áno, toho Cameronovho. A že ma baví, ako sa dá obdobná myšlienka rôznorodo uchopiť, a že mi s ňou indie štylizácia ladí lepšie než trojdimenzionálny Hollywood, a že si Carruthovo čokoľvek rád pozriem znova, dávam plný počet. Vďačne. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Snímek s obřím tvorem na skládce, který Kris (Amy Seimetz) v práci stříhá, je ve skutečnosti testovací počítačovou animací pro Carruthovo dlouho připravované a nerealizované sci-fi drama A Topiary. (Brousitch)
  • Film byl natočen na foťák Lumix GH2 ve formátu micro 4/3. (Hawaj)
  • Rozpočet se včetně distribuce, o kterou se autor postaral sám, odhaduje na 50 000 amerických dolarů. (Hawaj)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama