Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (93)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale načrtnutý obraz nynějšího vůdce v pomyslném zločineckém podsvětí našich obrazovek s výraznými barvami realistické syrovosti a uvěřitelnosti jako takové. Skvělá úvodní série, uchopena pevně za uzdu dokonalosti, již si každý správný úvod do většího příběhového koloběhu zaslouží. Podmanivé prostředí protkané několika atmosférami v nichž je cítit správně vykreslený aspekt Británie po Velké válce a to kamerou, jež snímá scény s krásnými kompozičními nápady a citem pro vizuálno, díky němuž si se slinou na líci užijte šlehající plameny odrážející se společně s kouřem v kalužích zabláceného Birminghamu. To vše jest za doprovodu vibračně chutného soundtracku se soundem, jenž vzdává více než jistý hold Birminghamským rodákům Black Sabbath. Vedoucí pozici si zde z povolání krade pro sebe ústřední Cillian Murphy, jehož charisma vás šlehne po slinami zbrocené tváři s ostrostí mnohokrát zmiňovaných žiletek, díky čemuž je jeho stín hereckého umu nejtmavší avšak vystupují z něho mnoho dalších hereckých nadtalentů. Na ploše šesti hodin jsem nenašel vroubek hodný ke zmínění. 9/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.300 hodnotenie tentoraz bude patriť seriálovému hitu, ktorý pozná asi každý. Peaky Blinders, aspoň čo sa týka prvej serií ma nejak moc nechytili. Herci v pohode aj hlavne to prostredie a hudba zvládnuté skvelo, ale stále sa to nerozbehlo. Uvidíme, možno dám šancu druhej a ma to aj viac chytí. Mohli byť kratšie epizódy a viac akcie ako dialógov. Za mňa ale prvá séria čistý priemer. 3* ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria Peaky Blinders zaujme hlavne výborne spracovaným prostredím danej doby. To, že gangsterský seriál takmer postráda akúkoľvek akciu je vykompenzované skvelými dialógmi takže nakoniec sme svedkami skôr epického seriálu ako prehnanej akcie, čo nesadne každému, ale náročnejší filmový fanúšik si príde na svoje. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (8/10). Začíná se to teprve pořádně rozjíždět, ale už teď musím ocenit kvality, kterými Peaky Blinders disponuje. Ať se bavíme o špinavé atmosféře plné popela, uhlí a prachu. Zapíjené je to plnými hlty whishey, nebo zapálenou cigaretou. Birmingham plný dělníků je zachycen opravdu přesně a autenticky. Cítíte se tam jako doma. Ani nemluvím o parádní hudbě, které vévodí Nick Cave s jeho parádním chraplákem. Zápletka není tak rozmáchlá, aby dokázala úplně uhranout, ale to provedení vezme dech. Cillian Murphy jako šéf tohoto gangu působí nemilosrdně a neohroženě. Jde vidět, že ho válka totálně změnila a podle toho se taky chová. Celá ta skvadra je prostě hrozně cool a badass. Jejich účesy a elegantní obleky ihned uhranou a divák chce nosit to samé. Jejich accect je už jenom perfektním dokreslením atmosféry, který když po nějaké době zase uslyšíte, tak pousmějete a uvědomíte si, jak skvělý je to seriál. Odolával jsem dlouho, ale konečně jsem k tomuto seriálu dokopal. Nelituju, ale hned to hltat taky nebudu.  Nejlepší epizoda: Episode 5 (S01E05) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nezvyklé a originální reálie, nevšední mafiánské prostředí, těžký britský přízvuk - to vše vytváří mix, kterému se těžko odolává. Na druhou stranu tu není tak nějak nikdo, kdo by vytvářel takové emoce, abych mu vyloženě fandil. Jasně, Kilián i figurka z Monopolů jsou super a od Annabelle se nedají oči odtrhnout, ale ty postavy nejsou tak dokonalé, jako třeba u Kmotra. Ano, není to úplně vhodné srovnání, ale pouze poukazuji na charaktery a zapamatovatelnost postav. Uvidíme, třeba se to zvedne s další sérií. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)
  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)

Reklama

Reklama