Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Rok poté, kdy spor rozdělil Shelbyovy, se musí rodina sjednotit kvůli pomstě ze strany italské mafie a vyhledat pomoc nového pochybného spojence. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"By the the order of the Peaky Blinders!" Budu se sice opakovat, ale čtvrtá série prostě vzala všechno dobrý z prvních třech a vytvořila totální skvost od začátku do konce. Přestřelky krásně krvavé a realistické. Talián (nebo jak by to řekl Tom Hardy - Fucking WHOP Mate), je prozatím nejvíc badass charakter ze všech sérii. Již zmiňovaný Hardy svoje monology posunul opět o pár levelu dál a všechny neskutečně stírá. Jedná důležitá postava nečekaně zmizela a byl to teda obrovskej šok! Studování psychiky Thomase Shelbyho mne i nadále neskutečně baví, protože zde zažívá hodně silné breakdowny a tím se stává ještě silnějším vůdcem, který dokáže oblafnout kohokoli, kdo se mu postaví do cesty. Arthur je prostě Arthur, agresivní hovado, které ale musíte milovat. Nějakej ten snížek mu sem tam vletí do rypáku. Přibylo i pár nových postav a hned jsem si je zamiloval. Režie a scénář se hodně posunuly dopředu, a je zde vidět využitý rozpočet. Prostředí se ještě navíc od předešlé série o hodně rozšířilo, takže se krásně dá dívat na celej zaflusanej Birmingham. Spousta emocí, zvratů, hlavní i vedlejší postavy, všechno vesměs tvoří neskutečnej zážitek, od kterého se jen tak oči neodlepí. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po celou dobu vysílání této zločinecké ságy z industriálního Birminghamu se každý druhý divák dušoval, že k poctivé gangsterké podívané chybí podstatná část fyzických soubojů na úkor diplomatických. Tyto myšky teď mají pré, protože tvůrci slyšeli ty neopodstatněné vzdechy a díky tomu přivedli válku. Válku zločineckých organizací, na papíře dokonale sepsanou, na plátně ještě lépe fungující, doplněnou o ještě přejvapivější sérii zvratů pomahájící udržitelnosti pozornosti pro tu část diváctva, jež bere sledování seriálů jako trend poslední doby. Nové herecké posily jsou další dva drahé kamínky do této pokladnice. Jeden z nich odplupl s Cháronem z kvalitou skomírajícího Západozemí a přistál na březích Velké Británie, přičemž ze své ulízlé povahy kapánek ubral s větším důrazem na přirozenou britskost. Ten druhý je Adrian Brody, naprosté herecké zvíře, jenž k zastoupení italské mafie v tomto konfliktu vzal za své styly dřívějších ztvárnění těchto gentlemanů smícháním kvalit tria Brando-Pacino-Niro, s přidáním svého silného charismatu a vznikla postava, jejíž scény jsou ekvivalentem pojmu "kvalita poctivé herecké školy". Zbytek již známého ansámblu jede svým poctivým tempem, bez sebemenší nejistoty či poklesu dosavadní kvality. Zatím nejdokonalejší série, díky níž se Peaky Blinders drží v čelní skupině počinů zastupující kvalitu řemesla na našich obrazovkách. 10/10. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flirtování s Kmotrem... italoameričané přijíždí provést vendettu a Tommy má konečně něco na práci. Určitě jedna z nejlepších sérií i díky fantasticky gradovanému finále. Tom Hardy boží. Alfie je jednoznačně nejlepší a nejnepředvídatelnější postava seriálu. Dokonalé zamyšlení nad slepotou. Why not? ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je zatím jednoznačně nejlepší. Adrien Brody a jeho další kámoši s italskou gescí jsou konečně důstojným protivníkem. Samozřejmě by si seriál zasloužil kratší záběry na lidi když přemýšlí a méně zpomalených záběrů, ale chápu, že jsou lidi, kterým to přijde zajímavé. Taky doufám že už máme pokoj od Toma Hardyho, nerozumím proč ho všichni v tomto seriálu tak božsky obdivují. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, která si drží svou kvalitu a které bych i to maximální hodnocení udělil, když by konečně hlavní hrdinové a jeho rodina přestala být zcela nesmrtelná. Protože za ty roky se o hlavní hrdiny nemusím bát. Vše přežijí a maximálně vedlejší charaktery umírají. A to mě štve, že seriál u mě dávno ztratil tu auru, abych se o hlavní postavy bál. 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Láhev rumu, kterou dostal Luca (Adrien Brody) od Alfreda (Tom Hardy), Luca otevřel a potom ji ve dvou záběrech po sobě zavřel. (Duoscop)
  • Když dostane Luca (Adrien Brody) láhev rumu od Alfreda (Tom Hardy), tak jí otevře a zase zavře. Později se z ní ale napije, aniž by jí znovu otevřel. (Duoscop)
  • Na začátku epizody při boxerském utkání je několik záběrů na chodbu, kde je zřetelně vidět plastové potrubí. V době příběhu ještě nemohlo existovat, začalo se vyrábět až po roce 1950. (e_Fox)

Reklama

Reklama