Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer se malému Kevinovi jeho skříň na šaty nezdála. Ozval se prapodivný rachot a následně z ní vyběhnul kůň, na kterém seděl jezdec v brnění. Když se Kevin probral z leknutí a vystrčil hlavu zpod peřiny, tak byl jezdec pryč a pokoj byl úplně normální. Stejně mu to nedalo a druhý večer si přichystal baterku a foťák. Už téměř spal, když se mu ze skříně vyhrunulo do pokoje šest malých trpaslíků, kteří ukradli Nejvyšší bytosti Mapu, podle níž se dá cestovat v čase. Chtě nechtě se Kevin stává účastníkem jejich výpravy, po jejímž skončení by se ze šesti malých trpaslíků měla stát legendární loupežnická banda. A nebo ne, když by se jim podařilo okrást Napoleona nebo mykénského krále Agamemnona? O mapu však má zájem i samotný představitel Zla, který touží zničit svět a Nejvyšší bytost ji chce taky vrátit zpět. Teď je na Kevinovi a jeho (stejně vysokých) společnících, jak se s nastalou situací dokáží vypořádat. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Od Terryho Gilliama som cakal kadejaku stupiditu ale to, ze dokaze natocit pozeratelne dobrodruzne fantasy ma skutocne prekvapilo (v prvej polovici dokonca rodinne orientovane). A tentokrat mi neprekazala ani vizualna stranka. Niekolko trapnych humornych vsuviek sa najde no daju sa prezit. Dej miestami stagnuje a v zaverecnej 30 minutovke sa zacinaju prejavovat Terryho filmarske neduhy co je skoda pretoze z podobneho nametu by sa dalo vytazit viac. Kazdopadne spolu s 12 opicami jediny Gilliamov film pri ktorom som vyrazne netrpel. 60% ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Gilliamovy procházky fantazií...je jedno, že je to dějově roztříštěné a některé scénky nejsou třeba až tak vtipné, celek je prostě tak hravý a osvobozující, jako jen málo jiných filmů. Docela mě dostala závěrečná likvidace rodičů (ne, že bych jim to nepřála) navíc právě TÍM hasičem...snad to nebylo nijak autobiografické... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pythonovský humor, táhnoucí se celým příběhem, tohle celé neutáhne. Zdařilé frky ubíjí kupa nepovedených, a příšerný dabing (televize Prima, 2001) přihazuje svou hrst hlíny. Vydal bych zákon (navrhovatelem by mělo být Ministerstvo kultury ČR), že všechny zahraniční akvizice, která už někdy měly český dabing, jsou pro další pokusy o nadabování navždy zapovězeny (rozumějte, zákonem zakázány). ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Určitě nejzábavnější ztvárnění napoleonského komplexu jaké jsem kdy viděl, a navíc v podání samotného Napoleona (That's what I like. Little things hitting each other!). Jinak přehlídka velešílených, často ryze 'MontyPythonovských', nápadů (Robin Hood opět za luxusního debila), které z nějakého důvodu nedrží moc pohromadě. Jakoby se Gilliam nemohl rozhodnout, jestli točí pro děti nebo pro dospělé. Odpověď zní: jako obvykle především pro sebe. S Michaelem Palinem se pak během psaní scénáře dost možná hecovali, kdo vymyslí větší 3,14čovinu. A výsledek vypadá podle toho. Upřímně, já raději Nekonečný příběh, na který jsem si během sledování, nevím proč, několikrát vzpomněl. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V kontextu celkové dosavadní tvorby Terryho Gilliama jde o slabší film, nedotažený snad po všech možných stránkách. Pochopitelně byl přizpůsoben tak, aby hlavní myšlenku chápaly děti a zároveň se u toho dobrodružství napříč časem pobavily. Vidět film před 20 lety, nejspíš by se mi moc líbil, ovšem jako dospělá jsem čekala více humoru, více myšlenek, více absurdna a méně naivity. Jde více méně o nesouvislý sled střelených scének. Zakomplexovaný Napoleon potěšil, přiteplalý Robin Hood by zasloužil více prostoru i vtipnosti, s Seanem Connerym byla nuda, Zlo bylo krásně zlé a Stvořitel v některých ohledech mile překvapil. Trpaslíci byli střídavě roztomilí a nesnesitelní (jejich neustálé povykování jeden přes druhého lezlo na nervy a zajímalo by mě, zda i v originálním znění měli někteří tak buzerantské hlásky). Chlapec v hlavní roli byl poměrně sympatický typ, ale herec slaboučký. Efekty jsou poplatné době vzniku, nad těmi lze samozřejmě přivřít oči. Jaká hudba film doprovázela si nedokážu vybavit, každopádně tedy nerušila:-). A režie? Poznáme Terryho Gilliama a jeho typicky ulítlý styl, ale není to úplně to pravé ořechové. Malinko zklamání, přesto lehký nadprůměr. 59% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Roli paní Ogre (manželka Ogra plujícího na lodi) měla původně hrát Ruth Gordon, ale nakonec byla přeobsazena kvůli zlomené ruce. (MrCreosote)
  • David Warner musel mít dabléra při scéně na schodech. Trpí totiž závratí. (Terva)
  • Oblek, který ve filmu nosí Ralph Richardson, je jeho vlastní. (MrCreosote)

Související novinky

Zemřela herečka Shelley Duvall

Zemřela herečka Shelley Duvall

11.07.2024

Ve věku pětasedmdesáti let zemřela ve čtvrtek ve městě Blanco v Texasu americká herečka Shelley Duvall. Důvodem úmrtí byly komplikace spojené s dlouho trvajícím onemocněním cukrovkou. Tuto zprávu… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Apple plánuje seriálové Zloděje času

Apple plánuje seriálové Zloděje času

30.07.2018

Apple ve spolupráci s Paramount Television a producentem Terrym Gilliamem (Muž, který zabil Dona Quijota, 12 opic) plánuje seriálovou verzi fantasy snímku Zloději času z roku 1981. Příběh sleduje… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Reklama

Reklama