Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Snad s výjimkou Najbrta není v Česku další STABILNĚ kvalitní režisér. To už je po Slámově Čtyřech sluncích smutný fakt. U Sedláčka to bylo také všelijak, nyní se však tímto snímkem vyčlenil i z řad těch, kteří jsou kvalitní alespoň občas a už to vypadá spíše tak, že jeho dobré (Pravidla lži) a vynikajicí (Největší z Čechů) filmy byly spíše náhody. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SMRT VĚTŠINY LIDÍ JE PODVOD. NEZBÝVÁ JIM NIC, CO BY MOHLO UMŘÍT“......(Ch. Bukowski) /// Masakr v posteli, oběť označená prstýnkem. A z prstýnků se začíná stávat sbírka…. Všichni (kromě tý holčičky) mluvěj tlumeně, jakoby tajemně. Jako třeba v Silent Hillu (nebo jiný temný díře…).Vyšetřovací tým, složenej z chlastajících policajtů, kteří maj už takhle svejch problémů dost …. televizní píčovina, u který bych rád věřil, že si jen Sedláček něco zkouší. Přeci jen ,,vymakanej“ dialog: ,,Jak jste mně našel?“ … ,,Prostě jsem vás našel“ … ještě nenese známky světovosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám na českej film ,,noir“ a Agátu Hanychovou (ve filmu). 2.) K orgasmu mi stačí policajt chlastající kolu s rumem a Hana Vágnerová (vole ještě Agáta....). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Ale jo, sice na tenhle žánr nezvyklá stylizace, ale ta alespoň vytvořila zvláštní napětí. Pečlivě (někdy až moc) komponované dialogové scény. Langmajer výborný! Hanychovou si mohli odpustit (neumí hrát a navíc vypadá děsně), stejně jako poměrně směšný thrillerový, posléze užvaněný závěr - hvězda dolů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 64%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// PLUS: Norbert Lichý, Jiří Langmajer, Hana Vagnerová a další, kteří příjemně civilně zahráli, postavy byli uvěřitelné, dialogy a jejich podání netradiční MÍNUS: děj občas stojí na místě a zajímá se víc o okolní dějové linie než o samotné vyšetřování./// Shrnutí: Zvláštně pojatá kriminálka, která díky své délce nezačne nudit. A ke všemu díky hercům s jejich "klidnými" dialogy může leckoho zaujmout. Postavy jsou prokreslené, mají svoji minulost i své starosti. Jen ten motiv a jednání pachatele se dá hůře vysvětlit i když tvůrci se o to snažili./// PS: Kupodivu mě nejvíc zaujal Norbert Lichý, který si svoji postavu kriminalisty hodně úžívá a dokázal bych si ho v této roli představit častěji. Co takhle nějaký seriál pro něj? ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Příjemná kriminálka, která ale postrádá napětí a drama, nehledě na to, že každý divák musel vraha odhalit téměř okamžitě. Sice to nejsou úplné čtyři hvězdičky, ale myslím, že si film přece jenom zaslouží lepší hodnocení, proto jsem se přiklonila k vyššímu hodnocení. Nejvíc asi zklamal konec, od kterého jsem čekala daleko víc. Pohodová atmosféra u kriminálek prostě nefunguje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)

Reklama

Reklama