Olly BlackburnScénář:
Anthony JaswinskiKamera:
Crille ForsbergHudba:
François-Eudes ChanfraultHrají:
Haley Bennett, Ashley Greene, Lucas Till, David Jensen, Chris Coy, Erica Ash, James Ransone, Mathew St. Patrick, Dane Rhodes, Wayne Pére, Chelsea Bruland (více)Obsahy(1)
Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)
(více)Recenze (141)
Na můj 500. komentář jsem chtěl něco spešl (bohužel nevyšlo). Tenhle Horor mi smrděl v pc skoro rok takže nebyla jiná volba. Bohužel jsem přesně věděl o co půjde a jakým stylem, proto se mi do toho nikdy nechtělo. Haley Bennett bez debat perfektní (má oblíbenkyně), ale záporný postavy stále o krok napřed a vždy vědí kde mají být - to vyloženě nesnáším. Mohlo se přidat více na gore, atmosféra dobrá, dvě, tři dobrý lekačky a to je asi vše. A ta scéna potitulková, jakože hodně zbytečný a trapný. ()
První polovina trochu nudná, ale aspoň se na hlavní představitelku moc hezky kouká. Jakmile však poznáme záporáky, film se okamžitě rozjede. Drobná výtka za jejich až absurdně rychlý občasný presun z místa na místo, ale konec se mi líbil natolik, že napravil vše špatné a opětovně si vysloužil tu třetí hvězdu. ()
Osamělá studentka, dva již předem mrtví strážní kampusu a čtveřice vrahounů. A lov v atraktivním prostředí školního areálu může začít. Má to vlastně všechno, co od žánrovky člověk čeká. Atmosféru, napětí, dostatek odpovídající akce a navrch solidní představitelku hlavní role plus odpudivou Ashley Green. Snad bych uvítal víc krve, ale čert to vem. Podobné záležitosti si nechám líbit. 80% ()
Má pěkné vlasy, pěkné auto a brzy bude mít i vysokoškolský diplom. A na Díkuvzdání zůstala sama v univerzitním areálu. Tenhle žánr snese leccos. A o to víc a častěji zklamává. Nadchnout dokáže už jen opravdová hrstka. Kristy je jiná. I když je jen další osamocenou dívkou v ohrožení. Vlastně se jmenuje Justine, brouzdá po prázdné škole, učí se, sportuje a ví, že letos krocan nebude. Doplnění zásob v nedaleké benzínce jí nakonec bude stát hodně dalších bezesných nocí. Pocity nepohodlí v žaludeční oblasti vyvolá opiercingovaná kočka s kapucí, stejně jako její tři kumpáni v maskách. Karty jsou rozdané a „odb(p)orníci“ téhle filmové databáze mi můžou vyložit, jakéže ZÁSADNÍ nelogické kroky a rozhodnutí tvůrci vytahují? Vyjma toho, že se banda těch zlých přesunuje z místa na místo skutečně až překvapivě rychle, na daný (mizernými úsudky postav) prošpikovaný žánr jsem moc kaněk v logice nezaznamenal. Tvůrci se samozřejmě snaží nacpat obvyklé žánrové propriety do jednoho příběhu, jsou poměrně přímočaří a nepřekvapiví, přesto mě jejich napínání bavilo. Stejně jako výběr sličné ústřední hrdinky. Technickou stránku rovněž zvládli na chvalitebnou, zvuky á la nůž přejíždějící po kuchyňském kovu pomáhají k neustálému cuchání nervů a řídnutí bandy sektařů baví. Nejdeme sice na dřeň, ale na čtyři hvězdy se sápeme. I s ohledem na ty „odb(p)orníky“ tady je nakonec i dám!! ()
...a unavovačka pokračuje, tento x večerne krocanovskou absenciou Kristy/ Justine (ok) Haley, ktorá absolvuje svoj Thanks-no-giving večierok so zakuklenou háveďou v spoločnosti, ktorej velí vypearcingovane posadnutá (ok) Ashley. Bez inovácie dnes už nevýrazne nabublané nič. Paradoxne ma z celého snímku najviac bavili tie počiatočné do kompleXXL zasadené enjoy scény. Dlho nemienim tolerovať coverovky s producent of...ani kolotoč ,ktorý mimo mňa točí aj sám seba. Len Haley takto zasielam tú 3ku. Inak... ()
Photo © Tiberius Film
- Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (GTS_PUNK)